Precarious Moves

Michael Turinsky
Kwetsbaar en krachtig
di 14 nov ’23 - wo 15 nov ’23
14 nov ’23
-
15 nov ’23

In de solo ‘Precarious moves’ is Turinsky zelf de protagonist. Hoe zet een lichaam zich in beweging als de relatie met de omgeving fundamenteel precair en kwetsbaar blijkt?

NEXT toont dit jaar twee voorstellingen van de Weense choreograaf, performer en theoreticus Michael Turinsky. Zijn tussen politiek en esthetiek meanderende werk kijkt naar het als ‘gehandicapt’ bestempelde lichaam, zijn specifieke zijn-in-de-wereld, zijn relatie tot tijdelijkheid en ritme, affect en affectproductie, gender en seksualiteit, zichtbaarheid en onzichtbaarheid. 

In de solo ‘Precarious moves’ is Türinsky zelf de protagonist. In de biografische én conceptuele solo bevraagt hij zijn persoonlijke en collectieve behoeften met betrekking tot mobiliteit en mobilisatie. Hoe zet een lichaam zichzelf in beweging als de relatie tussen het lichaam en diens omgeving fundamenteel precair en kwetsbaar blijkt?

I.h.k.v. NEXTfestival

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Performance, choreografie, text & lyrics: Michael Turinsky. Muziek & tekst: Tian Rotteveel. Scenografie & kostuums: Jenny Schleif. Licht: Sveta Schwin. Foto & video: Michael Loizenbauer. Dramaturgisch advies: Gabrielle Cram. Productie: Anna Gräsel // groundworkers.at. Een productie van Michael Turinsky Verein für philosophische Praxis. Coproducties: Tanzquartier Wien, HAU Hebbel am Ufer. Ondersteund door de stad Wenen &BMKOES.