Eigen Kweek: Marius Lefever, Jef Van der Burght en Senne Vanderschelden

Silly Symphonies
Een storm van klanken
vr 8 dec ’23 20:15
8 dec ’23
20:15
  • 8 dec ’23
    20:15
    Budascoop, Kortrijk
    Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk

In ‘Silly Symphonies’ treffen we drie reizigers in een postapocalyptisch landschap. De gesproken taal zijn ze onderweg verloren. Ieder geluid dat ze maken, hoe zacht ook, blijft achter als een echo. Verstilling is hun nieuwe vriend. De reizigers proberen dan maar een anders klinkend toekomstbeeld uit te werken. Maar wat als die nieuwe geluiden, die storm van klanken, tot een nieuwe apocalyps leiden? Tussen theater, installatie- en radiokunst: hou allen je adem in!

In ‘Silly Symphonies’ bewegen drie reizigers zich door een postapocalyptisch landschap, waarin ze elkaar ontmoeten en verliezen, waarin ze verdwalen en ontdekken. De gesproken taal zijn ze onderweg verloren. Hun geluiden en mogelijk één enkele ademhaling of schreeuw blijven achter als een holle echo. Ze halen hun koffers leeg en ‘bruiteren’ zich een weg naar verstilling. 

Maar wat betekent die verstilling? Is het geluid dat ze kenden slechts een herinnering? Ze reconstrueren gebeurtenissen die ze reeds beleefden en proberen een anders klinkend toekomstbeeld te voorspellen. Toch kennen ze de nodige angst bij het ontdekken en binnenlaten van nieuwe geluiden. Wat als de storm van klanken die leidde tot de apocalyps, zich opnieuw voordoet?

‘Silly Symphonies’ is de West-Vlaamse Eigen Kweek-productie 2023-2024, na ‘Nachtdieren’ (2021-2022) en ‘Drie geraniums op een vensterbank’ (2022-2023). Eigen Kweek is een ontwikkelingstraject voor nieuwe podiumkunstenaars en aspirant-zakelijk leiders. Het traject vindt plaats in vier provincies: Vlaams-Brabant, Antwerpen en West- en Oost-Vlaanderen. Per provincie krijgt één nieuwe maker, collectief of gezelschap samen met een aspirant-zakelijk leider de unieke kans om samen een eigen productie te realiseren en deze over de vier provincies te toeren. 

Marius Lefever, Senne Vanderschelden en Jef Van der Burght studeerden in 2021 en 2022 af aan het KASK te Gent aan de opleidingen autonome vormgeving en drama. Hun multidisciplinaire praktijk beweegt zich tussen theater, installatie- en radiokunst.  

I.h.k.v. Eigen Kweek

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Van & met: Marius Lefever, Jef Van der Burght & Senne Vanderschelden. Dramaturgie: Marie Peeters. Coaching: Laurens Aneca. Eindregie: Geert Belpaeme. Geluid: Oscar Claus. Kostuums: Ginger Bogaert. Props: Lena Mariën. Zakelijke leiding: Margaux Cauliez. Beeld: Chris Van der Burght.