(c) Diego Franssens

Een grot vol slijm met een rietje (7+)

De Maan & hetpaleis / Benjamin Verdonck
Twee theatertovenaars
za 9 dec ’23 19:00
9 dec ’23
19:00
  • 9 dec ’23
    19:00
    Budascoop, Kortrijk
    Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk

In ‘Een grot vol slijm met een rietje’ krijgt het decor zelf de hoofdrol. Het kraakt en schuurt zich een weg over de scène, en tovert met touwen en katrollen de ene na de andere plek tevoorschijn. Benjamin Verdonck en Lucas van Haesbroeck zijn theatermakers, zeker, maar duidelijk ook tovenaars die de meest banale objecten tot theater verheffen. Slijmerig wonderlijk!

Het decor krijgt de hoofdrol. 
Het kraakt en schuurt zich een weg over de scène, 
en tovert met touwen en katrollen
de ene na de andere plek tevoorschijn. 

Ben ik hier al geweest?

Is het een donker kasteel?
Is het een lange gang,
een lege danszaal waarvan de deur net openzwaait?
Het hol van de vos of
een kleine tuin?
Een groene ijskamer vol sneeuw
of is het slijm?

Het lijkt wel of alle levende wezens van het toneel verdwenen zijn. Of toch niet?

Benjamin Verdonck en Lucas van Haesbroeck verheffen al jaren de meest banale objecten tot theater. Zij laten zich inspireren door het rijke archief van DE MAAN, de mechaniek van oude theaterdecors en de techniciteit van figurentheater als medium.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Creatie: Lucas van Haesbroeck & Benjamin Verdonck. Ontwerp objecten & figuren: Paul Contryn & Katinka Heremans. Lichtontwerp: Lucas van Haesbroeck. Geluidsontwerp: Jochem Baelus. Machinisten: Aaron Bruyninckx, Patrick Romain, Tuur Decoene & Lies van Loock. Decor: Danny Havermans, Janneke Hertoghs, Tim Vanhentenryk, Ken Van de Mierop, Stéphane Vloebergh & Berten Jaekers. Productie: DE MAAN & hetpaleis. Productieleiding: Noor de Graaf. Coproductie: Perpodium, met steun van de Taxshelter van de Belgische Federale Overheid & Cronos Invest.