(c) Platform K

Change of Plans

Femke Gyselinck & Platform-K
Tussen plannen en je plan trekken
do 21 dec ’23 20:00
21 dec ’23
20:00
  • 21 dec ’23
    20:00
    CC De Schakel Waregem, Waregem
    Schakelstraat 8, 8790 Waregem

Change of Plans is een duet tussen piano en sax en tussen dans en muziek. Choreograaf Femke Gyselinck bewandelt samen met Zanne Boon en Oskar Stalpaert, twee dansers van het inclusieve dansgezelschap Platform-K, het hobbelige spanningsveld tussen choreografie als een reeks van afspraken (of plannen) en hoe die plannen dan tot leven komen. 

‘Change of Plans’ is een duet tussen piano en sax en tussen dans en muziek. Choreograaf Femke Gyselinck bewandelt samen met Zanne Boon en Oskar Stalpaert, twee dansers van het inclusieve dansgezelschap Platform-K, het hobbelige spanningsveld tussen choreografie als een reeks van afspraken (of plannen) en hoe die plannen dan tot leven komen. 

De plannen lopen namelijk meteen in het honderd zodra je samen danst op een podium met een onregelmatige vorm en grillige hoogteverschillen. De titel van de voorstelling verwijst naar een strofe uit ‘My Future’, een liedje van Billie Eilish waarin ze terugblikt op het verleden en hoopvol vooruitkijkt naar de toekomst. 

Femke Gyselinck nodigde niet Billie Eilish uit, maar muzikanten Hendrik Lasure (piano, keyboard) en Adia Vanheerentals (sax). Zij schreven een originele soundtrack voor de voorstelling en voeren die live uit. 

De vijf performers zoeken samen speelse antwoorden op de vraag die de titel oproept. Hoe verander je een dansplan? In ‘Change of Plans’ ervaar je hoe spannend het is om te kijken naar dansers die hun plannen de hele tijd moeten bijsturen en afstemmen. Geen sabotage, wel een uitnodiging tussen drie dansers die elk op hun manier omgaan met het gegeven choreografie.

Een organisatie van CC De Schakel Waregem i.s.m. Schouwburg Kortrijk

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

CONCEPT: Femke Gyselinck. UITVOERING: Zanne Boon, Femke Gyselinck, Hendrik Lasure, Oskar Stalpaert & Adia Vanheerentals. MUZIEK: Hendrik Lasure (compositie, piano, keys) & Adia Vanheerentals (compositie, sax). SCENOGRAFIE: Aslı Çiçek. KOSTUUMS: Nel Maertens & Veronika Vimpelova. DRAMATURGIE: Wannes Gyselinck. LICHTONTWERP: Elke Verachtert. GELUID: Milan Van Doren. PRODUCTIE: Platform-K & GRIP. COPRODUCTIE: VIERNULVIER (Gent, BE), kunstencentrum nona (Mechelen, BE), KAAP (Brugge/Oostende, BE), STUK (Leuven, BE) & Perpodium. INTERNATIONALE SPREIDING: A Propic – Line Rousseau, Marion Gauvent & Lara Van Lookeren. RESIDENTIES: CAMPO, VIERNULVIER & KWP Kunstenwerkplaats. STAGE: Lien Agten. MET DE STEUN VAN: de Vlaamse Overheid, Tax Shelter Maatregel van de Belgische Federale Overheid, Cronos Invest & De Nationale Loterij.

Ontdek ons aanbod