!UKBUM! (c) !UKBUM!

CYRREALISM / We Think It’s A Good Idea

SOIREE PERPLX | Double bill: Fenja Barteldres / !UKBUM!
Wiel op hol & een trip naar absurditeit
za 27 jan ’24 19:30
27 jan ’24
19:30
  • 27 jan ’24
    19:30
    Budascoop zaal 2

SOIREE PERPLX is steeds verwonderlijk, soms zelfs verbluffend. PERPLX en Schouwburg Kortrijk werken al jarenlang samen om een regulier circusaanbod te presenteren onder de noemer ‘SOIREE PERPLX’. We serveren je telkens een interessante avond met authentieke circuscreaties in het begin van hun speelperiode (avant-premières of premières). Op 27 januari wordt het niet anders: een double bill van jong, opkomend talent om duimen en vingers bij af te likken.

FENJA BARTELDRES (DE) – CYRREALISM (première)

Zaterdag 27.01 – 19:30 – Budascoop (zaal 2) – Duur: 30’

De Duitse Fenja Barteldres, telg van de Rotterdamse circushogeschool Codarts, omarmt imperfectie in een poëtische solo. In ‘CYRREALISM’ staat het Cyrwiel centraal: mooi rond en daardoor makkelijk bespeelbaar. Maar gaandeweg wordt de performer uitgedaagd, wanneer de simpele ring de gekste vormen aanneemt. Dat leidt tot frustratie en ontmoediging… Tot de situatie anders wordt bekeken en zo nieuwe opportuniteiten ontstaan.

Fenja Barteldres studeerde in 2022 af aan de Rotterdamse circushogeschool Codarts met Cyrwiel als specialisatie. ‘CYRREALISM’ is haar eerste creatie.

 

!UKBUM! (BE/DE/CH) – WE THINK IT’S A GOOD IDEA (12+) (première)

Zaterdag 27.01 – 20:30 – Budascoop (zaal 1) – Duur: 70’

Drie dwazen genieten van elkaars gezelschap. Ze delen een wereld vol rariteiten. Een universum waarin een plastic flamingo om aandacht vraagt, een piano een elektronisch meesterwerk wordt en matrassen uitdrukken hoe ze zich echt voelen over mensen die seks hebben. 

Jef Kinds, Jonas Bolliger en Jakob Vöckler, de artiesten achter het collectief !UKBUM!, leerden elkaar kennen op circushogeschool Codarts. Ze maken theatrale circusvoorstellingen met een hoekje af, waarin de ene absurde situatie in de andere overvloeit.

Een coproductie van Schouwburg Kortrijk & PERPLX.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Engelstalig
Deze voorstellingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar

Credits

FENJA BARTELDRES (DE) – CYRREALISM

Van & met: Fenja Barteldres; Coproductie: PERPLX.

!UKBUM! (BE/DE/CH) – WE THINK IT’S A GOOD IDEA (12+)

Van & met: Jef Kinds, Jonas Bolliger & Jakob Vöckler. Dramaturg: Lucho Smith. Outside-eye: Aurelia Brailowksy, Jakob Geens & Arno Wouters. Dramaturgisch & artistieke input: Bad van Marie // Peter Boelens & Matthias Meersman. Kostuum: Isabel van Renterghem. Advies piano: Joni Vergauwen. Coproductie: PERPLX. Met ondersteuning van: PERPLX, ECDF, Pepe Arts & Korzo.