(c) Anne Harbersverklei

IK... eh ik (6+)

Het Houten Huis & Norland Visual Theater (Nl)
De wereld op zijn kop
za 10 feb ’24 19:00
10 feb ’24
19:00
  • 10 feb ’24
    19:00
    Budascoop zaal 1

Ooit al meegemaakt dat je ’s ochtends op tijd naar het werk vertrekt maar dat een deel van jezelf nog in bed ligt? Voor volwassenen wellicht een herkenbaar gevoel, want wat als je alles te snel en te goed wil doen, als falen geen optie is? ‘Ik… eh ik’ verbeeldt dit thema op een speelse manier, op kindermaat ook, want jong geleerd is oud gelaten. Doorgedraaid muziektheater voor iedereen die weleens vastloopt. U komt toch ook?

Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan.
Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ’s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en mijn vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij.
Nu verschuil ik me onder de dekens, maar ik weet dat hij me bekijkt…

Wat als je alles te snel en te goed wilt doen, als falen geen optie is? Langzaam verlies je de grip op wat logisch is en begint de wereld op zijn kop te staan. Een ingewikkeld thema dat op een speelse en fantasierijke manier wordt verbeeld. 

Deze bejubelde voorstelling won zowel voor ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’ als voor ‘decorontwerp’ de 'Zilveren Krekel', een prestigieuze theaterprijs in Nederland. 

Uit het juryrapport van 'Zilveren Krekel':

“’IK... eh ik’ is een uitgekiende uitwerking van een op het eerste gezicht best ingewikkeld thema voor 6+. Speels en fantasievol tot een surrealistisch geheel gebracht in een perfecte, bijna woordeloze voorstelling.” (juryrapport ‘Zilveren Krekel’ in de categorie Meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie 2020 – 2021)

“Bij ‘IK… eh Ik’ draagt Douwe Hibma’s hele decor onnavolgbaar bij aan het gevoel van verwarring en onmacht dat het hoofdpersonage ervaart. Een ogenschijnlijk simpel woninkje transformeert in een maniakale mallemolen. Het is een lust voor het oog hoe onder en boven en klein en groot relatieve begrippen blijken in het universum van Douwe Hibma waarin alles kan en niets is wat het lijkt.”  
(Juryrapport 'Zilveren Krekel' in de categorie Meest indrukwekkende podiumprestatie in het jeugdtheater 2020 - 2021.)

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.h.k.v. Spinrag 2024

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Regie & script: Elien van den Hoek. Muzikale compositie & spel: Martin Franke. Decorontwerp & - bouw: Douwe Hibma. Rekwistieken & decorafwerking: Marlies Schot. Kostuums: Freja Roelofs i.s.m. André Kok. Lichtontwerp: Desirée van Gelderen. Regieassistent: Zoscha van Erkel. Dramaturgie: Preben Faye-Schøll, Loes van der Pligt, David van Griethuysen & Maarten Smit. Techniek: Tjarko van  Heese. Backstage & spel: Daan Hamel & Yannick Greweldinger. Backstage: Martijn Schrier. Technisch advies muziek: Frank Wienk. Magisch advies: Woedy Woet. I.s.m.: Tryater