(c) Hetty Helsmoortel

Missie 2023

Hetty Helsmoortel
Van laboratoriumrat tot theaterbeest
do 14 mrt ’24 20:15
14 mrt ’24
20:15
  • 14 mrt ’24
    20:15
    Concertstudio (Conservatoriumplein 1)

Een nieuw jaar, een nieuwe missie! Wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel blikt in haar gloednieuwe show voor de derde keer op rij terug op het belangrijkste wetenschaps- en technologienieuws van het voorbije jaar. Ook in ‘Missie 2023’ kluistert Hetty je anderhalf uur aan je stoel. Daar zit je dan, met je mond vol tanden! En tussendoor mag er al eens gelachen worden. Slimmer én gelukkiger de deur uit, fijn toch?

Een nieuw jaar, een nieuwe missie! Wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel blikt in haar gloednieuwe show voor de derde keer op rij terug op het belangrijkste wetenschaps- en technologienieuws van het voorbije jaar. Na haar twee succesvolle theaterspecials vol sprankels humor en emotie, is ook ‘Missie 2023’ een straffe voorstelling die je slimmer en gelukkiger de wereld instuurt. 

Wat doen we als plots 99 procent van onze theorieën over het universum niet blijkt te kloppen? Komt de uitgestorven dodo weer tot leven? En hoe gaan we om met gevallen helden in de wetenschap?  

Dat, en véél meer, kom je te weten in ‘Missie 2023’. Hetty vertelt zoals steeds bevlogen, helder en verrijkend. Ze kluistert toeschouwers zonder enige moeite dik anderhalf uur muisstil aan hun theaterstoel. En tussendoor mag er al eens gelachen worden. 

Wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel is een vrouw met een missie. Ze wil iedereen begeesteren met haar passie voor wetenschap en technologie. Samen met Lieven Scheire maakt ze maandelijks de Nerdland-podcast. Ze is auteur van verschillende bestsellers in de Nerdland-boekenreeks. Als wetenschapswatcher is ze een graag geziene gast op radio en televisie. 

Sinds 2021 tourt Hetty met ‘Missie’, een jaarlijkse theaterspecial over het meest opmerkelijke wetenschapsnieuws van het voorbije jaar. Daarnaast is ze artistiek directeur van Nerdland Festival: het grootste open-air wetenschapsfestival van het land, waar wetenschap op een entertainende manier wordt geserveerd. 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Minimumleeftijd 16 jaar

Dé wetenschapsshow die je moet gezien hebben om het afgelopen jaar helemaal te begrijpen

Ontdek ons aanbod