Malinconico

Mira Bryssinck
Magische, meerstemmige melancholie
do 14 mrt ’24 20:15
14 mrt ’24
20:15
  • 14 mrt ’24
    20:15
    Budascoop zaal 1

Met 'Malinconico' creeert Mira Bryssinck een queer, magisch-realistisch universum, waarin wij zelf samen met de melancholie naar onze plek zoeken in het samenleven. Malinconico brengt troost in een mistroostig landschap, lichtheid in donkerte, muziek in de stilte. 

‘Malinconico’ is een plek tussen wat was en wat had kunnen zijn. Een zone waarin lichte donkerte en donkere lichtheid voelbaar worden. Waarin de tijd stilvalt en we overvallen worden door het grote waarom. Waarin de helderheid van een wazige wolk melancholie dingen op scherp zet. 

In dit schemerige landschap dwaalt de melancholie zelf rond, in meerdere stemmen. Hun universele neerslachtigheid kronkelt en evolueert en komt nooit in dezelfde hoedanigheid of vorm. Toch klinken deze verpersoonlijkingen van de melancholie unisono: we willen er mogen zijn.

Met ‘Malinconico’ creëren we een queer, magisch-realistisch universum, waarin wij zelf samen met de melancholie naar onze plek zoeken in het samenleven. ‘Malinconico’ brengt troost in een mistroostig landschap, lichtheid in donkerte, muziek in de stilte. 

Malinconico is een prikkelarme voorstelling.
Dat houdt ook in dat we de voorstelling zo toegankelijk mogelijk maken. Voel je vrij om weg te gaan en terug te komen. Voel je vrij geluid te maken, met ons te zingen, te bewegen, te voelen wat je voelt. De voorstelling is meertalig, voornamelijk Engels en Nederlands. 


Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Kunstencentrum Buda

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Prikkelarme voorstelling

Credits

Een voorstelling van en met: Dounia Mahammed, Ellie Bryce, Elise goedgezelschap, Fred Libert, Laura Vroom, Laryssa Kim, Milan Vandierendonck, Mira Bryssinck, ruimtevaarders, Sara Lâm, Zindzi Tillot Owusu, (het team wordt nog aangevuld). Met de steun van: DE SINGEL VIERNULVIER, Workspacebrussels, Kunstencentrum BUDA, Moussem & Stad Gent. Met dank aan: laGeste & &FroeFroe.

Ontdek ons aanbod