(c) Marc Lazzarini

Gainsbourg

Brussels Jazz Orchestra & Camille Bertault
De gekte van Gainsbourg met de grandeur van een bigband
wo 24 apr ’24 20:15
24 apr ’24
20:15
  • 24 apr ’24
    20:15
    CC Guldenberg Wevelgem, Wevelgem
    Acaciastraat 1, 8560 Wevelgem

Lucien Ginsburg (1928-1991) evolueerde van rebelse, jobhoppende jazzmuzikant en crooner in Parijse nachtclubs naar de beroemde artiest-provocateur Serge Gainsbourg. Zijn van humor, erotiek, subversie en woordspelingen doordrongen nummers maakten van hem een van de invloedrijkste artiesten ter wereld. BJO brengt samen met de Franse zangeres Camille Bertault een ode aan dit Franse icoon. Twaalf klassiekers van Gainsbourg doen je gegarandeerd dansen in je stoel!

Lucien Ginsburg (1928-1991) evolueerde van rebelse, jobhoppende jazzmuzikant en crooner in Parijse nachtclubs naar de beroemde artiest-provocateur Serge Gainsbourg. Zijn van humor, erotiek, subversie en woordspelingen doordrongen nummers maakten van hem een van de invloedrijkste artiesten ter wereld. BJO brengt samen met de Franse zangeres Camille Bertault een ode aan dit Franse icoon.

Serge Gainsbourg is een figuur die nog steeds inspireert, fascineert, triggert en provoceert. Voor dit project werden twaalf nummers van Gainsbourg gearrangeerd door (vrienden van) BJO-musici, waaronder de klassiekers ‘Je suis venu te dire que je m’en vais’ en ‘Couleur Café’. 

Brussels Jazz Orchestra liet zich inspireren door Gainsbourgs originele songs, zijn veelbesproken persoonlijkheid en de stempel die hij als muzikale kameleon (met roots in de jazz) op de Franse muziek drukte. Het project laat voldoende ruimte voor improvisatie en gaat uitgebreide arrangementen niet uit de weg.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. CC Wevelgem

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Geweldige liedjes, een ondeugende stem, een levendige big band, prachtige arrangementen, een royaal album van 75 minuten. We worden verwend!

(Jean-Claude Vantroyen, Le Soir)

Ontdek ons aanbod