(c) KREW

Belpop Bonanza Superstar + afterparty

Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing
De belpopbelletjes gaan weer rinkelen
za 4 mei ’24 20:15
4 mei ’24
20:15
 • 4 mei ’24
  20:15
  Départ

Belpop Bonanza gaat weer op reis. In deze nieuwe aflevering over de geschiedenis van de nationale popmuziek laten Jan Delvaux en Jimmy Dewit horen en zien hoe (vaak) wij, kleine Belgen, het buitenland en zijn supersterren hebben verbaasd. Het bekendste Japanse kerstnummer? De tune van Sesamstraat? De duurste platenhoes? Dat zijn wij. Het logo van The Beatles? De strafste hit van Blur? Een hoes van Sex Pistols? Dat zijn wij ook. Maak je op voor een verrijkende avond tussen wereldsterren!

Belpop Bonanza gaat weer op reis. In deze nieuwe aflevering in de never-ending theaterreeks over de geschiedenis van de nationale popmuziek, laten Jan Delvaux en Jimmy Dewit horen en zien hoe (vaak) wij, kleine Belgen, het buitenland hebben verbaasd. En wat wij hebben betekend voor de supersterren.

België telt in zestig jaar popmuziek zes wereldhits. Rocco Granata, Soeur Sourire, Wallace Collection, Plastic Bertrand, Technotronic en die Belgische Australiër ook – misschien. Zoveel wereldtoppers hebben de Amerikanen elke week. 

Toch valt ons internationale muzikale gewicht niet te onderschatten. Wij, kleine Belgen, hebben de grote wereld al vaak verbaasd. Soms op de meest onverwachte plekken en momenten. 

Het bekendste Japanse kerstnummer? De tune van Sesamstraat? De duurste platenhoes? De enige Franstalige #1 ooit in de Amerikaanse hitlijsten? Het liedje dat elke Brit aan vakantie doet denken? Het hoogtepunt van elk Frans trouwfeest? Een populair S-vormig blaasinstrument met kleppen? Ze komen allemaal uit een Belgische koker. 

We zijn vaak supersterren in het buitenland. En we zijn vaak belangrijk voor buitenlandse supersterren.

De mooiste liedjes van Boudewijn de Groot? Het logo van The Beatles? De strafste hit van Blur? De grootste Turkse popster aller tijden? Het rustigste nummer van Motörhead? Het ontstaan van Chic? Een hoes van de Sex Pistols? Dat zijn wij ook. 

‘Belpop Bonanza Superstar’ spit onze internationale belangen uit en diept naar goede gewoonte de mooiste en meest onverwachte verhalen op. Het wordt een grenzeloze avond tussen de wereldsterren. Zoals altijd verrassend, verrijkend en entertainend. 

Belpop Bonanza is het keurmerk waaronder Jan Delvaux en Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing) theater, televisie, boeken, cd’s, speldozen, quizzen en wandelroutes maken over de mooiste momenten uit de nationale muziekgeschiedenis. Met kennis van zaken en met de nodige knipogen.

Jan Delvaux is op jonge leeftijd in een vat met verhalen over Belgische popmuziek gevallen. Hij schrijft er boeken over, was de externe harde schijf van ‘Belpop’ op Canvas en is elke zaterdagmiddag te horen op Radio 1. Volgens Bart Peeters weet hij meer over belpop dan Wikipedia. 

Jimmy Dewit is muziekmaker, muziekkiezer en muziekprater. Hij maakt soundtracks voor televisiereeksen en geluid voor reclamespots, draait als DJ Bobby Ewing platen onder eigen naam en met Discobar Galaxie en is stichtend lid van Belpop Bonanza.

De pers over 'Belpop Bonanza Superstar':

 • “De apostels van de Belpop” (De Morgen)
 • “Leerrijk, grappig en relativerend” (De Standaard)
 • “Het plezier van het weetjes spuien spat van het podium” (De Standaard)
 • “Een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin” (Het Nieuwsblad)
 • “Onze beide dikke tenen eraf als Jan Delvaux en Jimmy Dewit ooit uitverteld geraken” (Het Nieuwsblad)
 • “Dit zit echt straf in elkaar” (Stijn Meuris)
 • “Een zeldzame combinatie van kwaliteit en humor” (Een toeschouwer)
 • “Jan Delvaux is de slimste monchichi van het land” (Het Nieuwsblad)

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin

Het Nieuwsblad