Sartre & De Beauvoir

Frank Focketyn & Sien Eggers
Filosoferen met Eggers & Focketyn
do 28 sep ’23 20:15
28 sep ’23
20:15
  • 28 sep ’23
    20:15
    OC Marke, Marke
    Hellestraat 6, 8510 Kortrijk

Frank Focketyn & Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir. In ‘Sartre & De Beauvoir’ kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. En op hun turbulente liefdesrelatie. Let op voor afspattende vonken!

Na zijn monologen over Socrates, Marx en Spinoza komt filosoof en theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Een dialoog deze keer, en wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. 

Frank Focketyn en Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir. Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar De Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid? 

Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we ‘gedoemd tot vrijheid’? En waarom zijn ‘de anderen’ volgens Sartre ‘de hel’? In ‘Sartre & De Beauvoir’ kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. En op hun turbulente liefdesrelatie. 

De pers over de voorstelling:

  • “‘Sartre & De Beauvoir’ is zo meeslepend uitgevoerd dat je bijna hallucinerend de zaal uit loopt. (…) een geraffineerde mix van biografische wetenswaardigheden en toegankelijk filosoferen over relaties, seks, politiek en maatschappij. (…) Sien Eggers en Frank Focketyn leveren een formidabele prestatie. In deze voorstelling valt hun talent prachtig samen.” (Hein Janssen, De Volkskrant ★★★★★)
  • “Lichtvoetigheid en diepgang zijn verenigbaar, bewijzen Frank Focketyn en Sien Eggers. Als het filosofenkoppel Sartre en De Beauvoir brengen ze een prachtig duet.” (Gilles Michiels, De Standaard ★★★)

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Frank Focketyn & Sien Eggers spelen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie

Credits

Spel: Sien Eggers & Frank Focketyn. Tekst & regie: Stefaan Van Brabandt. Dramaturgie: Wannes Gyselinck. Artistiek advies: Piet Menu, Petra Van Brabandt & Peter Van den Eede. Kostuumontwerp: Ilse Vermeulen. Techniek: Dimitri Devos. Productie: Diane Du Pont & Len van de Ven. Met de steun van Literatuur Vlaanderen. Coproductie van het Zuidelijk Toneel, De Verwondering & Arenberg Antwerpen.