(c) Matija Smuk

Grasshoppers (7+)

Circus Katoen
Creatief met gras
zo 15 okt ’23 15:00
15 okt ’23
15:00
  • 15 okt ’23
    15:00
    Poortgebouw V-Tex, Kortrijk
    Pieter de Conincklaan 23 a, 8500 Kortrijk

‘Grasshoppers’ is een voorstelling over de veerkracht en kwetsbaarheid van de natuur en de rol die wij daarin spelen. Met een grasmat in de hoofdrol zoekt Circus Katoen naar een speelse manier om te verbeelden wat het groen in de wereld zo allemaal te verduren krijgt. Twee acrobaten doen de strafste en gekste dingen met het gras, verwijzend naar de mens die denkt meester van de natuur te zijn. Vindingrijk en ontroerend wordt duidelijk: het gras is altijd groener in V-Tex.

Het groen in deze wereld krijgt wat te verduren. Met een grasmat in de hoofdrol zoekt Circus Katoen naar een speelse manier om dit te verbeelden. ‘Grasshoppers’ is een voorstelling over de veerkracht en kwetsbaarheid van de natuur, en de rol die wij als mens daarin spelen.

Gras is een levend materiaal en voor iedereen herkenbaar. Enerzijds heel kwetsbaar en anderzijds heel sterk. In ‘Grasshoppers’ haalt Circus Katoen dit stukje groen uit zijn natuurlijke habitat en brengt het boven het maaiveld met behulp van schragen, planken, touw en hun lichamen. 

Het publiek volgt hoe de artiesten het gras manipuleren en controleren. Zoals circus op een inventieve manier de extremen laat zien van waar een mens toe in staat is, zo gaat de mens op een inventieve manier steeds extremer de natuur controleren.

Met ‘Grasshoppers’ brengt Circus Katoen een wonderschone voorstelling waarin twee circusartiesten met straffe acrobatische capriolen weten te verwonderen en ontroeren. 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Concept & spel: Willem Balduyck & Sophie van der Vuust de Vries. Coaching: Kit Johnson & Hanne Vandersteene. Artistiek advies: Benjamin Kuitenbrouwer. Kostuums: Lorinde Hoet. Coproductie: Perplx, MiramirO & theater op de Markt Dommelhof.

Ontdek ons aanbod