(c) Tim Verheyden

Het had waar kunnen zijn: over fake news en de waarheid in tijden van AI

Tim Verheyden
Achter de schermen van fake news!
di 19 mrt ’24 20:00
19 mrt ’24
20:00
  • 19 mrt ’24
    20:00
    OC Marke, Marke
    Hellestraat 6, 8510 Kortrijk

In deze lezing neemt VRT-reportagemaker Tim Verheyden je mee achter de schermen van fake news en complottheorieën.

 

Nu iedereen met AI-toepassingen als ChatGPT en DALL-E aan de slag kan, komt de strijd tegen fake news in een nieuwe fase: werkelijk iedereen kan nu beelden en stemmen creëren die niet bestaan. Een wereld vol alternatieve feiten en fake news schoot uit de startblokken tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. Nadien rolde de coronapandemie over ons heen en even later ook nog de oorlog in Oekraïne, waarin fake news en desinformatie cruciaal zijn in de strategie van Russisch president Poetin. 

In deze lezing neemt Tim Verheyden je mee achter de schermen van fake news, naar een wereld waar trollen volop valse informatie en complottheorieën verspreiden. Tim Verheyden is reportagemaker bij VRT NWS voor onder meer Pano en Cavas. Hij focust op verhalen over de invloed van technologie op mens en maatschappij. 

Een organisatie van OC Marke & werkgroep voordrachtenreeks

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee.