(c) Ramy Moharam Fouad

Trixie Whitley
Nieuw materiaal van Trixie Whitley!
do 30 nov ’23 20:15
30 nov ’23
20:15
  • 30 nov ’23
    20:15
    Départ

Trixie Whitley daagt zichzelf constant uit, maar verliest haar puurheid als artieste nooit uit het oog. Ze komt binnenkort met nieuw materiaal naar buiten, en dat zal ze in primeur voorstellen tijdens haar voorjaarstournee.

Beklijvend, rauw en intens: dat is het minste wat je kunt zeggen van Trixie Whitley live. Als dochter van de legendarische muzikant Chris Whitley werd ze geboren in Gent maar groeide ze op in New Yorkse muziekstudio’s. Als volbloed muzikant werkte ze samen met namen als Daniel Lanois, Robert Plant, Marianne Faithfull en Wim Vandekeybus. 

Voor de plaat ‘Lacuna’ (2019) werd alle ballast overboord gegooid. Trixie Whitley gaat hier voor de naakte waarheid. De gitaar en de piano staan nog altijd centraal, maar laveren tussen drumloops, synthbeats en experimentele grooves. Op ‘Lacuna ‘Re-Imagined’ uit 2020 herinterpreteerde ze songs van dat album. 

Trixie Whitley daagt zichzelf constant uit, zonder de puurheid van haar kunst uit het oog te verliezen. Benieuwd naar haar nieuwe materiaal? Ontdek het in Kortrijk!

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Zittend concert