(c) Koen Broos

De nieuwe man

De Hoe
Een klassieker van de HOE
za 9 mrt ’24 20:00
9 mrt ’24
20:00
  • 9 mrt ’24
    20:00
    CC Het SPOOR, Harelbeke
    Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke

Daar is ze dan, de sequel op ‘De man die zijn haar kort liet knippen’! In die originele voorstelling spraken een schrijver en een actrice telkens opnieuw af in de lounge van een hotel om met elkaar te praten. Ooit waren ze verliefd, maar de angst om alles kapot te maken stond hun liefde in de weg. Bijna twee decennia later komen ze elkaar weer tegen. Is de tijd in de nieuwe, op zichzelf staande, voorstelling ‘De nieuwe man’ nu rijp voor een echte dialoog?

Na ‘The Godfather’, ‘The Terminator’ en ‘The Dark Knight’ is er eindelijk de sequel op ‘De man die zijn haar kort liet knippen’. In de originele voorstelling, geïnspireerd op het boek van Johan Daisne, komen een man en een vrouw samen in een restaurant. Het is 2004: Harvey Weinstein is nog een succesvolle producent, de term ‘mansplaining’ bestaat nog niet, hoesten in de openbare ruimte is nog onschuldig. De man is schrijver, de vrouw actrice. Ooit waren ze verliefd, maar de angst om alles kapot te maken stond hun liefde in de weg. 

Bijna twee decennia later komen ze elkaar weer tegen, in een wereld waarin niets nog onaantastbaar is. Oude zekerheden wankelen op broze fundamenten. Zullen ze zelf ook aan het wankelen gaan? Worden hun herinneringen gekoesterd, of genadeloos herzien? Is de tijd rijp voor een echte dialoog? Niet alleen de personages gaan de confrontatie aan: de spelers van de HOE onderzoeken het geheugen van hun gezelschap, gaan in gesprek met hun verleden en hun eigen repertoire. 

Wie de originele voorstelling niet zag, hoeft zich geen zorgen te maken. ‘De nieuwe man’ is een fonkelnieuwe, op zichzelf staande voorstelling die geen voorkennis vereist.  

Een organisatie van CC het SPOOR Harelbeke i.s.m. Schouwburg Kortrijk.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Van en met: Natali Broods, Peter Van den Eede & Willem de Wolf. Techniek: Bram De Vreese & Shane Van Laer. Productie: De HOE.

Ontdek ons aanbod