(c) Wouter Van Vaerenbergh

Brussels Philharmonic
Door de ogen van een kind
vr 23 feb ’24 20:15
23 feb ’24
20:15

€ 31 / 7 (-26) / Gratis voor CUBO-leden

Het verhaal van een arme vioolspeler die na zijn dood terugkeert om zijn zieke kind met zich mee te nemen mag dan behoorlijk gruwelijk klinken, ‘The Fiddler’s Child’ van Leoš Janáček is wondermooie muziek die doet dromen en hoop laat weerklinken. Even ontroerend is Claude Viviers ‘Lonely Child’, over een moeder die teder haar zoon te slapen legt. En in Stravinsky’s ‘L’Oiseau de feu’ ontmoet een kind een vuurvogel. Kleurrijk en opwindend, met kinderen in onverwachte hoofdrollen: zet je schrap voor magisch, muzikaal avontuur.

 

CUBO-leden kunnen hun (gratis) ticket enkel telefonisch (056 23 98 55) reserveren!

Kinderen in onverwachte hoofdrollen, bevreemdende of zelfs griezelige verhalen waarin de verbeelding het overneemt, magische sprookjeswerelden: de fantasie krijgt carte blanche in dit programma.

Een arme vioolspeler keert na zijn dood terug om zijn zieke kind met zich mee te nemen. Het verhaal mag dan behoorlijk gruwelijk zijn; ‘The Fiddler’s Child’ van Leoš Janáček is wondermooie muziek die dromen en hoop laat weerklinken. 

Even ontroerend is Claude Viviers ‘Lonely Child’: met een radicale soberheid en eenvoud, een ‘zuiverheid van hart’, toont hij teder hoe een moeder haar zoon te slapen legt. Festivalartieste Lore Binon neemt ons mee naar de kinderkamer en zingt met haar prachtige sopraanstem het uitgesponnen, bezwerende slaaplied: ‘Bel enfant de la lumière dors, dors, dors, toujours dors. Les rêves viendront, les douces fées viendront danser avec toi.’ 

Met de eclectische fantasiewereld van Stravinsky’s ‘L’oiseau de feu’ neemt de kinderlijke fantasie het opnieuw over. De magische ontmoeting tussen een kind en het verzonnen wezen de vuurvogel klinkt levendig en kleurrijk, vol verwondering en opwinding – een muzikaal avontuur vol verbeelding dat tastbaar wordt in de concertzaal.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Wilde Westen vzw i.h.k.v. Festival Kortrijk

CUBO-leden kunnen hun (gratis) ticket enkel telefonisch (056 23 98 55) reserveren!

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Programma

Leoš Janáček, The Fiddler’s Child, JW 6/14 (1913)

Claude Vivier, Lonely Child (1980)

Igor Stravinsky, L’Oiseau de feu (1910)

Credits

Sopraan: Lore Binon. Dirigent: Peter Rundell.