HIT 7AYT

Combi: 'Selam' & 'HIT 7AYT حايط حيث'

Cie Chara
Tweemaal Cie Chara
za 23 sep ’23 15:00
23 sep ’23
15:00
  • 23 sep ’23
    15:00
    Budascoop, Kortrijk
    Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk

In deze combivoorstelling krijg je tweemaal Cie Chara aan een voordeeltarief. Om 15:00 starten we met 'Selam' en om 20:15 krijgen we 'HIT 7AYT  حايط حيث'. Combiticket voor beide voorstellingen samen slechts € 25.

Cie Chara - Selam - Budascoop - 15:00

Op basis van hun bewegingsonderzoek voor ‘HIT 7AYT’ ontwikkelde Cie Chara een performance voor de openbare ruimte. In deze locatievoorstelling geven zij het bewegingsmateriaal, ontstaan uit observaties in de publieke ruimte en in de privésfeer, terug aan de stad en de mensen. 

Ze onderzoeken hoe hun in Casablanca ontwikkelde bewegingstaal communiceert met de choreografie van het dagelijks leven op de plekken waar ze de voorstelling spelen. Op iedere plaats worden andere gebaren gebruikt om met elkaar te communiceren. Wat in het ene land een groet is, kan in een ander land iets heel anders betekenen. 

Wat gebeurt er als alledaagse gebaren en gebruiken uit de ene context in een andere omgeving worden geplaatst? Welke interacties komen daaruit voort?  

Cie Chara - HIT 7AYT  حايط حيث - Budascoop - 20:15

‘HIT 7AYT’, dat in het Marokkaanse dialect Darija ‘vanwege de muur’ betekent, is de eerste voorstelling van een gloednieuwe Marokkaanse danscompagnie, opgericht door dansers met roots in de breakdancecultuur. Ze lieten hun eigen hiphopvocabulaire versmelten met de dagelijkse choreografieën van Casablanca en haar inwoners, en ontwikkelden zo een hoogsteigen bewegingstaal. 

Naast de vier urban dansers spelen muren een hoofdrol in de voorstelling. Muren als observatieplekken. Muren als grenzen die onze bewegingen kunnen sturen, of onze visie kunnen beperken. De vier dansers verkennen de muur ook als scheiding én verbinding tussen publiek en privé, die ruimtes creëert of ruimte opeist. 

Hun choreografische taal is ontstaan vanuit observaties in de publieke ruimte en de privésfeer. Gebaren tussen vrienden en vreemden, op familiebijeenkomsten en op straat worden vertaald naar een danstaal, die de dialoog aangaat met de toeschouwer, diens omgeving en eigen lichaamstaal.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Enkele praktische zaken bij de voorstelling 'Selam':

  • Voorzie warme- en regenkledij bij slecht(er) weer
  • Trek (stevige) stapschoenen aan
  • Afspraak aan de ingang van Budascoop (Kapucijnenstraat 10 - 8500 Kortrijk)

Credits

Selam

Concept & choreografie: Yassine Alaoui Ismaili & Friederike Frost. Dans: Mohammed “Polini” Bouriri, Mohammed “Omiz” Guechri, El Houssine “Ocean” Ait Belbaz, Othman Oubella.

HIT 7AYT  حايط حيث

Concept & choreografie: Yassine Alaoui Ismaili & Friederike Frost. Dans: Mohammed “Polini” Bouriri, Mohammed “Omiz” Guechri, El Houssine “Ocean” Ait Belbaz, Othman Oubella

Ontdek ons aanbod