Jazz Cats Club Show: Echoes of Zoo
zo 7 apr ’24 20:30
7 apr ’24
20:30
  • 7 apr ’24
    20:30
    HOF

Echoes of Zoo valt niet te omvatten in één woord; het is jazz rock for 'psych heads', het is een globale sound voor  jazzgeesten, het is de soundtrack voor een woestijnrave om middernacht. Echoes of Zoo vormt allerlei muzikale invloeden om in talloze prikkelende grooves.  

Na hun geprezen debuutalbum 'BREAKOUT' (2021), kwam het kwartet in 2023 met een nieuwe plaat 'SPEECH OF SPECIES' waarmee ze hun eclectische sound nog meer uitdiepten. In deze zinderende nieuwe plaat combineren ze opnieuw interessante sounds uit verschillende uiteinden van het muzikale landschap. Denk: (Midden-) Oosterse en Balkan-geluiden, microtonale gitaren, dierlijke communicatie omgezet in  melodieën en een reeks nieuwe ritmische experimenten gebaseerd op Braziliaanse en westerse grooves. En dat alles nog steeds met een nadruk op sonische energie en een behoorlijke dosis van hun gebruikelijke punk-en dubinvloeden. 

Credits

Saxofoon: Nathan Daems (Black Flower, Trance Plantations). Elektrische gitaar: Bart Vervaeck (Compro Oro, The Tubs). Bass: Lieven Van Pée (De Beren Gieren, John Ghost). Drums: Falk Schrauwen (Compro Oro, Sylvie Kreusch).