© Jérôme Vila

L'absolu

Cie Les Choses de Rien (FR)
Acrobatie aan de Leie-oevers
za 14 sep ’24 20:00
14 sep ’24
20:00
  • 14 sep ’24
    20:00
    Goed te Beaulieu , Beveren -Leie
    Sint-Jansstraat 128, 8791 Beveren-Leie

Maak je klaar voor een ongezien acrobatisch spektakel aan de oevers van de Leie, waar een silo van twaalf meter hoog speciaal voor deze voorstelling wordt opgetrokken. Van op die hoogte vergaap je je aan de duizelingwekkende kunsten van de Franse acrobaat Boris Gibé. Onvergetelijk!

In september verovert het Franse circusgezelschap Cie Les Choses de Rien onze regio met de internationale hitvoorstelling ‘L’absolu’. Een indrukwekkende silo van twaalf meter hoog, speciaal voor deze voorstelling gebouwd, wordt opgetrokken aan de oevers van de Leie. Een dubbele wenteltrap brengt het publiek naar boven. Vanaf dat balkon kijkt het naar de duizelingwekkende show van creatief meesterbrein en acrobaat Boris Gibé. Die neemt de toeschouwers mee op een reis naar de diepste verlangens en opvallendste tegenstrijdigheden van de mens. 

Een solovoorstelling van een waaghals die in een metafysisch en flamboyant universum valt. Een poëtische meditatie over het menselijk bestaan waarvan de beelden lang zullen bijblijven. 

De silo wordt opgetrokken op de site van Goed te Beaulieu, een beschermde hoeve even buiten het centrum van Beveren-Leie die de komende jaren door Stad Waregem en maatwerkbedrijf Groep Waak wordt omgetoverd tot een unieke ontmoetingsplaats waar zorg, recreatie en toerisme elkaar ontmoeten en versterken.  

De pers over deze voorstelling:

  • “Un moment que l'on vit comme un rêve. Cinquante-cinq minutes de poésie mélancolique et de prouesse physique.” (Le Figaro) / NL: "Een moment dat aanvoelt als een droom. Vijfenvijftig minuten melancholische poëzie en fysieke kracht." (Le Figaro)

Omwille van die heel specifieke locatie is de voorstelling niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of mensen met beperkte mobiliteit.

In samenwerking met CC De Schakel Waregem & Zuidwest.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar punten of geniet van een verhoogd kortingstarief als je daar recht op hebt. 

Minimumleeftijd: 12 jaar

Credits

Concept & scenografie: Boris Gibé. Spel: Boris Gibé. Klank- & lichtregie: Matthieu Duval, Mathias Flank, Baptiste Lechuga & Olivier Pfeifer. Techniek: Mona Creuset, Armand Barbet, Thomas Nomballais & Martin Prietro. Dramaturgie: Elsa Dourdet. Choreografische ondersteuning: Samuel Lefeuvre & Florencia Demestri. Geluidsproductie: Olivier Pfeiffer. Viool (opgenomen): Anne-Lise Binard. Lichtcreatie: Romain Lagarde. Kostuums: Sandrine Rozier. Machinerie: Quentin Alart & Florian Wenger. Ondersteuning scenografie: Clara Gay Bellile & Charles Bédin.

Ontdek ons aanbod