Album Release

Riptunes
Een sfeervolle, kwetsbare aanval op de ziel
za 12 okt ’24 20:15
12 okt ’24
20:15
 • 12 okt ’24
  20:15
  Concertstudio (Conservatoriumplein 1)

De soundtrack bij het nachtuur waarbij je je met een glas wijn in de zetel laat omarmen door melancholie: dat is Riptunes. Zachte, bijna fluisterende gitaren, met daarboven een breekbare stem die zingt over liefde en pijn. Muziek als voeding voor de ziel: troostend zonder zwaarmoedig te worden.

In de herfst van 2023, een jaar na het eerste album van Riptunes, startten de opnames voor de opvolger. Daaruit verschenen begin 2024 als voorbode twee singles, waarop ‘Riptunes II’ na de zomer volledig op de mensheid werd losgelaten. Net als bij hun eerste plaat werd het een verzameling songs die voortkomen uit liefde en pijn. 

Wie Riptunes in 2022 en 2023 live aan het werk zag, kan getuigen dat hun muziek de luisteraar diep in de ziel raakt, zij het zonder zwaarmoedig te worden.  

In samenwerking met Wilde Westen.

Over de nieuwe plaat van Riptunes:

 • “Wat een plaat!” (‘Riptunes I’) (Maaike Cafmeyer)
 • “Beste nummer dat ik dit jaar heb gehoord.” (Sheila) (Jasper Steverlinck) 
 • "Meer moet dat niet zijn om gigantisch veel indruk te maken. Het is echt wel een plaat om in de late uurtjes te draaien en je over te geven aan al de schoonheid die de heren bij elkaar schreven.” (Luminous Dash) 
 • “Great sound, great songs!” (Timothy Showalter (Strand of Oaks))
 • ”De ideale tijdsduur om te genieten van een fles wijn en tot rust te komen met deze plaat vol ingetogen schoonheid.” (Gonzo (circus))
 • “Sfeervol en kwetsbaar laatavondwerk voor fans van Tindersticks of Lambchop.” (Nieuwsblad)
 • “Het debuut van Riptunes loopt over van authenticiteit en eerlijke emoties, met die zachte stem als een warm deken tegen de aankomende winterkou.” (Musiczine) 
 • “Een heel fijn en goudeerlijk (groei)album van Riptunes dat met elke beluistering nog een tikkeltje warmer aanvoelt. Meer dan aanbevelenswaardig.” (Dansende Beren)
 • “Gebeurt me niet zó vaak meer maar echt aangenaam verrast door Riptunes (m.i. mix van Nick Cave, Tindersticks’ Stuart Staples en zelfs wat Velvet Underground).” (De Cooman Peter(+))
 • “If songwriter Tim Rose were still alive and he took a time machine to meet fellow time traveler Stuart Staples at a dark Belgian bar in the mid 1070’s to hear an obscure chanson singer and discuss heartbreak and former girlfriends over many drinks and cigarettes, I’d imagine the soundtrack to this imaginary movie scene would be capably provided by Riptunes.” (Matthew Swanson (Lambchop))

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Riptunes: Wouter Spaens, Luc Dufourmont, Ruben Vanhoutte, Frans Grapperhaus, Gunter Callewaert & Agnes Fabiola. Producer: Pieterjan Maertens. Assistent-producer: James De Graef. Closed Session Recording Studio – 2023

Ontdek ons aanbod