(c) Minla

Jazz Cats Clubshow

Minla
Jazz in een filmisch jasje
zo 22 sep ’24 20:30
22 sep ’24
20:30
  • 22 sep ’24
    20:30
    HOF

Minla is wat je een veelbelovende band zou noemen: een ensemble van rotgetalenteerde muzikanten die buiten de hokjes durven te denken. Door jazz, elektronica en alternatieve pop samen te gooien komen ze tot hun eigen, filmische sound. Brusselse branie op bezoek: niet te missen!

Minla is de Brusselse band van zangeres Mirte Leconte en trompettist Marthe Van Droogenbroeck. Hun muziek, specifiek opgebouwd rond hun stem en trompet, neemt je mee op een dromerige, sfeervolle trip. De invloeden van jazz, elektronica en alternatieve pop resulteren in een uniek, filmisch geluid.

In 2020 werd Minla geselecteerd als jong talent op Dinant Jazz en sinds vorig jaar zijn de leden artist in residence in Volta (Brussel). Hun eerste ep als full band werd opgenomen in februari 2023. Minla haalde eerder dit jaar de voorrondes van de internationale B-Jazz wedstrijd van Muziekmozaïek.

In samenwerking met Wilde Westen & Muziekcafé HOF.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar punten of geniet van een verhoogd kortingstarief als je daar recht op hebt. 

Credits

Zang: Mirte Leconte. Trompet & bugel: Marthe Van Droogenbroeck. Drums: Matthias Dewaele. Bass: Felix De Clerck. Piano: Wajdi Riahi.