(c) Jessie Kamp

Eclips

Korpus Kwartet
Een zonsverduistering in (hoorn)klanken
zo 6 okt ’24 11:00
6 okt ’24
11:00
  • 6 okt ’24
    11:00
    Concertstudio (Conservatoriumplein 1)

Goed nieuws voor wie in 1999 de laatste volledige zonsverduistering in België miste: het hoornensemble Korpus Kwartet heeft het namelijk in een pakkend muziekstuk vertaald. ‘Eclips’ vertelt met hoorns een verhaal van licht en donker, en van de schemering die de menselijke ziel beroert.

In 1999 maakte België zijn laatste volledige zonsverduistering mee. Korpus Kwartet verkent in zijn gloednieuwe concertprogramma ‘Eclips’ dit fascinerende samenspel van licht en donker. Met Jeroen Billiet als hoornsolist brengen ze contrasterende werken van onder meer Robert Schumann en Dmitri Shostakovich, die het publiek naar de helderste en meest duistere plekken van het heelal en de menselijke ziel voeren. De schemerzone daartussen ontdekken ze dan weer in een arrangement van ‘l’Ascension’, Olivier Messiaens meditatie over Hemelvaart. Als je de zonsverduistering van 1999 miste, is deze voorstelling de beste kans om die te herbeleven!

Korpus Kwartet, een naam die ontleend is aan het Servische woord voor klankbeker, brengt vier hoornisten van verschillende Belgische conservatoria samen. Solist Jeroen Billiet studeerde hoorn aan de Koninklijke Conservatoria van Gent en Brussel en speelde op nagenoeg alle belangrijke Europese muziekfestivals. Intussen heeft hij meer dan 70 cd- en dvd-opnames op zijn conto als solist én in ensemble- en kamermuziekverband. In 2019 was hij gastheer van het 51e ‘International Horn Symposium’ waarmee hij meer dan 700 hoornisten uit veertig verschillende landen naar Gent lokte. Hij bouwde ruime ervaring op als docent en onderzoeker aan de Koninklijke Conservatoria van Gent en Antwerpen, en is sinds september 2021 hoofdvakdocent hoorn aan Koninklijk Conservatorium Brussel. 

In samenwerking met Conservatorium Kortrijk & Wilde Westen.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Ontdek ons aanbod