(c) Christian YAV

MOVEMENTS OF SOUL

Christian YAV
Beleven zonder voorkennis en vooroordelen
vr 20 sep ’24 20:15
20 sep ’24
20:15
  • 20 sep ’24
    20:15
    Budascoop zaal 1

YAV kiest ervoor om niets te verklappen over zijn performance ‘MOVEMENTS OF SOUL’. Op die manier wil hij dat de toeschouwer als een wit blad naar de voorstelling komt kijken: zonder vooroordelen, zonder verwachtingen, klaar om zo ontvankelijk en persoonlijk mogelijk te beleven.

In ‘MOVEMENTS OF SOUL’ brengt YAV de dynamische werelden van dans, muziek en mode samen om zo een unieke en meeslepende ervaring te creëren. 

YAV heeft er bewust voor gekozen zijn stuk niet te beschrijven. Zo wil hij onze vooroordelen en conditionering in vraag stellen, omdat we vaak moeite hebben om boodschap van boodschapper te onderscheiden. YAV moedigt toeschouwers aan om de performance op hun eigen manier te verkennen en interpreteren, zodat gesprekken op gang kunnen komen over hoe we kunst waarnemen en begrijpen. 

‘MOVEMENTS OF SOUL’ kan dus een gelaagde, persoonlijke ervaring worden, die ons eraan herinnert dat kunst niet altijd woorden nodig heeft om betekenis over te brengen – soms komen de diepste gesprekken voort uit het onuitgesprokene, het onbeschreven en de pracht van het dubbelzinnige.

'MOVEMENTS OF SOUL' is geselecteerd voor Aerowaves '24!

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar punten of geniet van een verhoogd kortingstarief als je daar recht op hebt. 

Credits

Concept, Productie, Choreografie & Uitvoering: YAV. Styling: YAV. Kostuums Trailer: Bodil Ouédraogo. Muziek: YAV & SAFA LIRON. Tekst: K Yav Mbwamb &  YAV. Geproduceerd door YAV. Met dank aan: Simone Zeefuik , Bijlmer Parktheater, Cherish Menzo, Nicole Geertruida, Courtney May Robertson, Brandon Maceo & R.Dk.

Ontdek ons aanbod