(c) Reinel Bakole

Reinel Bakole
Magisch mooie en multidisciplinaire soul
za 21 sep ’24 20:15
21 sep ’24
20:15
  • 21 sep ’24
    20:15
    Concertstudio (Conservatoriumplein 1)

Amper 25 is Reinel Bakole, maar toch stond dit multidisciplinaire muziektalent al op verschillende nationale en internationale podia. Het debuutalbum van deze rijzende ster is een feest van ritmes, een soulsessie waarin dromerigheid en explosiviteit hand in hand gaan.

Maak kennis met de 25-jarige Reinel Bakole, die wordt beschouwd als de rijzende ster van de avant-gardistische Belgische soulscene. Haar talent, dat zich toont in zowel zang, songwriting, dans als performance, geeft vorm aan een betoverend multidisciplinair muzikaal universum dat creatieve grenzen verlegt.

Na een succesvolle tournee van twee jaar, die haar op gerenommeerde podia bracht als MIL Lisbon, Printemps de Bourges, Botanique, Horst, Bozar, Dour Festival en Couleur Café, stortte Reinel Bakole zich op haar debuutalbum, dat in februari 2024 uitkwam. ‘Healing Exhaustion’ is een eerbetoon aan het ritme, een terugkeer naar de lyrische en dromerige oorsprong, een zachte echo die de melancholische en geëngageerde kant van de artiest weerspiegelt. Maar even goed is het een krachtige, explosieve en bevrijdende plaat geworden.

De pers over Reinel Bakole:

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar punten of geniet van een verhoogd kortingstarief als je daar recht op hebt. 

Credits

Geluid: Shinji Hashimoto. Album Producent, componist, bass, synth & drum: Samuel Moreira van Binsbergen. Piano: Lorenzo Ola Kobina. Percussie: Moene Peeters. Producent/ componist: Chris Ferreira.

Ontdek ons aanbod