(c) Lieselot Siddiki & Pepijn Siddiki

Under the influence

Colette Goossens e.a. / Compagnie Cecilia & Theater Malpertuis
Een nietsontziende ontleding van een liefdesrelatie
vr 27 sep ’24 20:15
27 sep ’24
20:15
  • 27 sep ’24
    20:15
    CC De Steiger Menen, Menen
    Waalvest 1, 8930 Menen

De film ‘A Woman Under the Influence’, over twee geliefden die stilstaan bij hun tekortkomingen en hoe die hun relatie beïnvloeden, vormde de aanleiding voor twee theatermakers om hun eigen relatie te onderzoeken. Verwacht je aan een messcherpe, confronterende maar altijd respectvolle analyse.

Theatermakers en geliefden Colette Goossens en Stan Martens werden geraakt door de film ‘A Woman Under the Influence’ van John Cassavetes (1974), waarin we zien hoe de hoofdpersonages Mabel en Nick proberen om te gaan met elkaars tekortkomingen en de uitwerkingen hiervan op hun liefdesleven.

Samen met regisseur Laurens Aneca gingen Colette en Stan aan de slag met deze twee personages. Enerzijds eigenen ze zich Mabel en Nick toe om de waanzin binnen hun eigen relatievorm te onderzoeken, anderzijds gebruiken ze de film als vertrekpunt om zich te buigen over bredere, maatschappelijke vragen. Welke vormen kan liefde anno 2024 aannemen? Hoe kunnen we geborgenheid rijmen met avontuur? In hoeverre kunnen machtsspelletjes, oneerlijke voordelen en subtiele wreedheden hierin gedijen?

In ‘Under the Influence’ worden de intieme momenten van het liefdeskoppel Mabel en Nick belicht. Binnen de beslotenheid van hun huiselijke omgeving verkennen ze onderwerpen als de cyclus van menstruatie en de mystiek van de maan. Deze gesprekken nemen vaak een therapeutische of zelfs rituele vorm aan, waarbij ze elkaar steeds trachten te steunen en te begrijpen.

In samenwerking met Antigone en CC de Steiger Menen i.h.k.v. En Avant 2024 (geselecteerd door Compagnie Cecilia & Theater Malpertuis).

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Gratis bus - vertrek 19:00 aan Antigone

Onder de noemer ‘En Avant’ slaan Compagnie Cecilia, theater arsenaal, Het nieuwstedelijk, Antigone, Theater Malpertuis en Monty de handen in elkaar voor een rondreizende theatercarrousel. Elk gezelschap of huis draagt tweejaarlijks een nieuwe maker of collectief naar voren. Samen zetten ze in verschillende steden hun tenten op. Zo ook in Antigone en Menen als samenwerking tussen Schouwburg Kortrijk, CC De Steiger Menen en Antigone.

Credits

Tekst: Colette Goossens, Stan Martens & Laurens Aneca. Spel: Colette Goossens & Stan Martens. Regie: Laurens Aneca. Dramaturgie: Lotte Vrancken. Scenografie: Shervine Sheikh Rezaei. Kostuum: Lena Mariën. Muziek: Stan Martens & Seppe Van De Veire. Lichtontwerp: Lies Van Loock. Techniek: Lies van Loock & Sarah Feyen. Productieleiding: Noor De Graaf. Promobeeld: Lieselot Siddiki & Pepijn Siddiki. Coproducenten: De Theatermaker, Theater Malpertuis, C-Mine & Het Nieuwstedelijk. Met dank aan: theater arsenaal, Compagnie Cecilia, Kunstencentrum Buda & Daan Borloo. Met de steun van de Vlaamse Overheid.

Ontdek ons aanbod