(c) Oxana Sankova

The poem without a Hero

Oxana Sankova/ Monty
De verpletterende invloed van de staat op de gewone mens
za 28 sep ’24 20:15
28 sep ’24
20:15
  • 28 sep ’24
    20:15
    Antigone

Oxana Sankova, met roots in Rusland, gebruikt de situatie in haar moederland om een (non-)fictief verhaal te vertellen over hoe het denken van een overheid de burgers danig kan beïnvloeden. Haar eigen migrantenperspectief maakt er een diep persoonlijke, ingrijpende vertelling van. 

Oxana Sankova maakt en speelt een nieuw autobiografisch toneelstuk. ‘The poem without a Hero’ gaat over de invloed van de ideologie van de overheid op de gewone mens die in of buiten de staat leeft, met Rusland als voorbeeld. 

Sankova gebruikt op theatrale wijze haar eigen perspectief als migrant in België. Ze vertelt over angst, schaamte, nationalisme en hoe deze het dagelijkse leven beïnvloeden. Dagboekfragmenten, WhatsApp-gesprekken en documentair materiaal verweeft Sankova met fictief tekstmateriaal, waardoor een gelaagde polyfonie van wanhoop ontstaat. 

In samenwerking met Antigone & CC de Steiger i.h.k.v. En Avant 2024 (geselecteerd door Mony).

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Onder de noemer ‘En Avant’ slaan Compagnie Cecilia, theater arsenaal, Het nieuwstedelijk, Antigone, Theater Malpertuis en Monty de handen in elkaar voor een rondreizende theatercarrousel. Elk gezelschap of huis draagt tweejaarlijks een nieuwe maker of collectief naar voren. Samen zetten ze in verschillende steden hun tenten op. Zo ook in Antigone en Menen als samenwerking tussen Schouwburg Kortrijk, CC De Steiger Menen en Antigone.

Credits

Concept & regie: Oxana Sankova. Performance & tekst: Oxana Sankova, Agafya Lyakhova, Alexander Desyatov & Antonina Krivulina. Outside eye & coaching: Kaat Arnaert. Dramaturgie: Elisa Demarre. Scenografie: Sven Roofthooft. Technische ondersteuning: Tom van den Brande & Jamy Hollebeke.

Ontdek ons aanbod