(c) OTESSA

REST AND RELAXATION

Ottessa
Vier jonge theatermakers die een jaar lang slapen
do 10 okt ’24 20:15
10 okt ’24
20:15
  • 10 okt ’24
    20:15
    Antigone

In het boek ‘Mijn jaar van rust en kalmte’ besluit een vrouw een jaar lang te slapen. Aanleiding voor het nieuwe spelerscollectief OTTESSA om hetzelfde te doen, maar dan op de bühne. In een bevroren decor gaan ze in sluimerstand, in de hoop na het wakker worden de wereld anders te zien. 

Ik heb een plan.
Ik neem gewoon een tijdje vrij.
Ik wil alleen maar even slapen.
Dit is mijn jaar van rust en kalmte.

In de voorstelling ‘REST AND RELAXATION’ reageert het nieuw spelerscollectief OTTESSA op het populaire boek ‘Mijn jaar van rust en kalmte’ van Ottessa Mosfegh. In die roman wil een jonge vrouw een jaar lang slapen. Ze kiest ervoor om zichzelf te verdoven vanuit een hardnekkig onvermogen zich te verhouden tot de wereld rondom haar.

In ‘REST AND RELAXATION’ zetten vier jonge spelers het leven op sluimerstand. Ze sluimeren tussen slapen en waken. Zij weten dat slapen effect heeft: ze zullen spelen in een bevroren landschap en steeds minder gehecht raken aan het leven. Ze zullen vanzelf helemaal verdwijnen, zoekend naar iets, elkaar misschien. Daarna zullen ze wakker worden en zien dat de wereld radicaal veranderd is. Dat is de hoop. Dat is de droom.

OTTESSA is Matilde Casier, Colette Goossens, Lilith Pas en Eliza Stuyck. Geselecteerd voor het Eigen Kweektraject wacht dit jonge collectief vol ongeduld om hun eerste voorstelling op jullie los te kunnen laten.

In samenwerking met Antigone i.h.k.v. Eigen Kweek.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Creatie & spel: OTTESSA. Scenografie & licht: Lars Uten. Spelcoach: Kristien De Proost. Dramaturgie: Abigail Gypens. Zakelijke leiding: Luca Persan. Promobeeld: Alice Dooreman & Lilith Pas. Met de steun van De Vlaamse Gemeenschap. In samenwerking met Trappelend Talent. Met dank aan TAZ, Vincent Company & CAMPO.

Ontdek ons aanbod