La Serva Scaltra

La Petite Bande
zo 18
november

 Johan Adam Hasse was een tijdgenoot van Bach die rond 1730 een aantal jaren in Napels leefde, en van daaruit in geheel Europa groot aanzien verwierf als operacomponist. Zijn komisch Intermezzo "La Serva scaltra” (vrij vertaald “De lepe meid”) is op een hilarisch libretto gebouwd, geheel in de Napolitaanse traditie: het voert ten tonele hoe een gewiekste meid een niet bijster intelligente man aan de haak slaat met listen en grillen … Dit eeuwige thema zal opgevoerd worden in de 18de eeuwse toneelstijl, in een regie van Marie Kuijken : dank zij deze uitgekiende acteer- en declamatie stijl zijn beweging, woord en muziek op elk moment dusdanig één, dat verder commentaar overbodig is… Pret gegarandeerd !

La Petite Bande staat onder leiding van Sigiswald Kuijken - solisten zijn de Israelische sopraan Maayan Goldenfeld en de Franse bas Anthony Rivera.

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.

Onze privacyverklaring Ok