Een tragikomisch verhaal over familie, toeval en verlossing

Vergeef ons

Toneelhuis & Toneelgroep Amsterdam
wo 6
juni
  • wo 6 jun
    20:15
    Schouwburgzaal

 In samenwerking met TG Amsterdam focust Guy Cassiers op de alledaagsheid van gezin en familie – rekbare begrippen die aan herdefinitie toe zijn: we chatten, worden online ‘vrienden’ zonder die mensen te kennen, daten met vreemden … We zien ongeveer alles voor een band aan. We vluchten naar de digitale wereld, waar we zowel ons ware als gefantaseerde zelf kunnen zijn.


Harold heeft een affaire met de vrouw van zijn broer Georges. Wanneer Georges dit ontdekt, slaat hij zijn vrouw dood. Met een groot schuldgevoel en kapot leven stort Harold zich in avontuurtjes met vreemden die hij online ontmoet. Na een reeks hallucinante gebeurtenissen slaagt hij erin een nieuw samengesteld gezin te creëren en maakt zwarte komedie plaats voor hoop en verzoening. In een groteske sfeer worden de zwakheden van alle personages in ijltempo opgevoerd, als in een absurde soap-on-speed. ‘Vergeef ons. De familie is Dood! Leve de Familie!’ laat zien hoe iemand zichzelf kan verliezen en terugvinden.

Aangenaam bingewatchen van een soapserie.
Tuur Devens in Theaterkrant.nl***

Credits

 Regie: GUY CASSIERS. Gebaseerd op het gelijknamige boek van A.M. HOMES. Bewerking: ERWIN JANS, GUY CASSIERS, MARC DIDDEN. Dramaturgie: ERWIN JANS. Met: ARIANE VAN VLIET, CHRIS NIETVELT, EELCO SMITS, EVELIEN BOSMANS, JIP VAN DEN DOOL, KATELIJNE DAMEN, LUCAS VANDERVOST, STEVEN VAN WATERMEULEN. Scenografie: JASPER RIGOLE. Lichtontwerp: FABIANA PICCIOLI. Geluidsontwerp: DIEDERIK DE COCK. Kostuumadvies: TIM VAN STEENBERGEN. Productie: TONEELHUIS. Coproductie:TONEELGROEP AMSTERDAM. Met de steun van: CASA KAFKA PICTURES - CASA KAFKA PICTURES TAX SHELTER EMPOWERED BY BELFIUS