Album Release - Switch The Stream

Bram De Looze
do 28
februari
Onderdeel van:
PianoPiano

In oktober 2018 kwam Bram De Looze met een nieuw project, dat verder bouwt op zijn laatste project met de fortepiano’s. Dit keer speelt hij op een gloednieuwe, unieke Chris Maene Concert Grand Piano. Deze vleugelpiano heeft de kracht van de moderne piano maar de warmte van zijn historische voorgangers.Chris Maene koos De Looze als ambassadeur van dit nieuwe instrument voor de Jazz. Deze revolutionaire piano werd op aanvraag Maestro Daniel Barenboim gebouwd. In dit design staan de snaren parallel i.p.v. gekruist, zoals bij een normale concertpiano tot nu toe altijd het geval was. Hierdoor wordt een transparant en superieur geluid gecreëerd, met een zeer heldere klank waar je duidelijk verschillende klankregisters van elkaar kunt onderscheiden.


Bij dit project heeft De Looze zich laten inspireren door zowel commerciële muziek als hedendaagse muziek als oude klassieke pianoliteratuur. Dit varieert van Bach, Stravinsky tot Ornette Coleman, Monk tot Jason Moran en Steve Lehman.

 

 

Sophie Nuytten
Sophie Nuytten
Sophie Nuytten
Sophie Nuytten

 

Geboren op 23 januari 1991 te Knokke-Heist heeft de Belgische pianist en componist Bram De Looze tijdens zijn jeugd een weg naar de muziek gevonden. In 2007 richt hij LABtrio1 op samen met drummer Lander Gyselinck en bassist Anneleen Boehme.
Binnen twee jaar behaalde hij zijn bachelor in Jazzpiano aan het Lemmensinstituut en behaalde in een jaar zijn master aan het Artesis Conservatorium in Antwerpen. Daar kreeg hij de mogelijkheid om met een BAEF beurs 2 een studie te voltooien aan de New School for Jazz en Contemporary Music in New York. Daar kreeg hij les van enkele internationaal, bekende muzikanten als Uri Caine, Marc Copland en Reggie Workman.
Na deze intense periode lanceert De Looze in 2014 een zevenkoppig ensemble, genaamd Septych3. Samen met diverse en verbluffende improvisators als Daniel Levin, Lester St- Louis, Robin Verheyen, Gebhard Ullman, Bo Van der Werf en Flin van Hemmen gaat hij op een muzikale verkenningsreis.

 

Na een bezoek aan de historische collectie pianofortes van Chris Maene start De Looze in 2016 zijn eerste soloproject Piano é Forte4. Spelend op drie piano’s tracht Bram jazz compositie en improvisatie opnieuw uit te vinden. In datzelfde jaar mocht Bram de SABAM Jazz Award voor jong talent op Gent Jazz Festival in ontvangst nemen.
Als vervolg op Piano é Forte komt Bram De Looze met een gloednieuw soloproject. Chris Maene koos De Looze uit als jazz ambassadeur om gebruik te maken van de revolutionaire, rechtsnarige Chris Maene Concert Grand Piano5.
Bram wint in 2018 een Classical Music Awards (de Klara’s) en wordt uitgeroepen tot Jonge Belofte van het jaar 2018. Op Gent Jazz wint hij samen met de band Pentadox de Jong Jazz Award 2018.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring