Wereldse avond in De Kreun

Tamikrest

Tamikrest + Jaune Toujours
vr 19
oktober

Rechtopstaand concert

Onderdeel van:
Versmeltende ervaring

‘Kidal’, het vierde album van de Malinese band Tamikrest, is een lofzang, een zucht van hoop én een schreeuw van protest tegen het geweld in Mali. De band vertaalt die emoties in verhalende muziek: pulserende ritmes en vervlochten gitaarpatronen, donker, dreigend en droef. De jonge Toearegband is al zeven jaar bijna non-stop op wereldtournee. Kokopelli, Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk slaan de handen in elkaar om deze grote naam uit de desert blues ook in Kortrijk een plaats te geven.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk, Wilde Westen vzw & vzw Kokopelli.

Jaune Toujours evolueerde van een band met Brusselse cultstatus naar een internationaal geapprecieerde kwaliteitsband binnen het live circuit. Hun explosieve, stedelijke mengeling van muziekgenres en talen bekoort publiek en pers tot ver buiten de landsgrenzen. Met de energie van een rockgroep (zonder gitaren!) het improvisatieplezier van een jazzcombo, de open-mindedness van een wereldmuziekgroep en het charisma van de straatmuzikant belten ze hun poëtisch pertinente samenlevingsbeschouwingen van de daken. Voeg daar een snuif typisch Brusselse zelfrelativering aan toe en je weet op welk feestje je bent. Zoals ook te horen is op hun nieuwste album Europeana.
Verwacht je aan echte Europeana : kick-ass roots op accordeon, drum, bas en blazers, recht uit het hart van Europa. Geen taal- of andere grenzen met teksten in het Frans, Engels, en Nederlands.

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.

Onze privacyverklaring Ok