Molten Penguin

wo 13
maart

Molten Penguin is het nieuwe project waarin enkele toppers uit de Gentse experimentele jazz/fusion/crossover-scene hun liefde voor elektronische muziek botvieren: Pieter Claus (Sinister Sister) op vibra, Dries Geusens (Nordmann) op bas, Jan Ghesquière (Sinister Sister) op gitaar en Jonathan Callens (Imagine Raymond, Sarah Ferri) op drums.

 

Geïnspireerd door jazz, hiphop, drum&bass, de boilerroom-sessions van Hudson Mohawke, de abstracte elektronische wereld van Aphex Twin en Amon Tobin, en alles wat ook maar enigzins scheef zit, past Molten Penguin perfect in het rijtje bands die elektronische muziek op een straffe manier live weten te vertolken. Aangevuurd door de buitenaards klinkende composities van Pieter Claus, en met de juiste injectie high tension improvisatie geven ze de muziek een stevige draai om de oren. Grooves en thema’s worden vakkundig verhakseld en omgesmolten tot een uitermate avontuurlijk en dansbaar geheel!

 

De pers over Molten Penguin:
'Wat een krachtig en dwingend geluid heeft deze band' (writteninmusic)
'Deze heerlijke band zou ook op de wat meer gewaagd programmerende (pop)festivals niet misstaan'
(jazzism)

 
Recensies:

Luminous Dash
* Writteninmusic
* Jazzism
 

 

Credits

Pieter Claus (Sinister Sister) op vibra, Jan Ghesquière op gitaar, Dries Geusens (Nordmann) op bas, Jonathan Callens (Sarah Ferri en Kiss The Anus Of A Black Cat) op drums en fx.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring