De diva van de Vlaamse podia wordt 80

Reverence

Chris Lomme & Michael De Cock & KVS
5 mei
17:00

MUST-SEE

 

Chris Lomme wordt tachtig. In Reverence blikt ze terug op zestig jaar spelen. Met een handvol archiefbeelden, herinneringen en een paar voorzichtige danspasjes kijkt ze over haar schouder en blikt ze vooruit. Een solovoorstelling over groot verdriet en klein geluk, loslaten en een leven vol liefde.

 

Tien jaar geleden schreef Michael De Cock, na lange gesprekken met Chris, Achter de Wolken, een theaterstuk dat later verfilmd werd, met haar in de hoofdrol. De voorbije maanden hebben ze in alle stilte, ver weg van camera’s en media, gewerkt aan een nieuwe voorstelling, Reverence. Na een intense zoektocht samen over verlies en loslaten, staat Michael in voor tekst en regie. Lisbeth Gruwez geeft bewegingsadvies aan een van Vlaanderens grootste diva’s. En documentairemaker Kenneth Michiels doorworstelde het immense VRT-archief.

 

Deze voorstelling kwam mee tot stand dankzij CANVAS.

 

Bekijk hier het interview van De Tijd met Chris Lomme.

We zijn verliefd op Chris Lomme
Team Schouwburg Kortrijk (~De Kreuners)

Credits

Deze voorstelling kwam mee tot stand dankzij CANVAS.


tekst en regie: Michael De Cock
met: Chris Lomme
choreografie: Lisbeth Gruwez
beeldmateriaal VRT-archief: Kenneth Michiels

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring