Orakel

Celestial Mekaniks
29 mei
20:00

“Orakel” is het tweede hartverwarmende theaterproject van vzw Celestial Mekaniks, met een originele regie van Sophie Cocheteux-Depraeter. Vijftien migranten die onze taal leren, brengen volksverhalen, mythen en legendes uit Azië, Europa, Afrika en Amerika in het Nederlands. Een team van professionele kunstenaars begeleidde hen negen maanden lang. Speciaal voor het stuk werd een tekst geschreven en muziek gecomponeerd. Een ontwerpster van de Vlaamse Opera creëerde de kostuums.

In dit toneelstuk vertrekken we vanuit de ervaringen van de acteurs zelf op een welbekende plaats: het administratief centrum. De bureaucratie is een labyrint dat niemand begrijpt. Maar de ambtenaar aan het loket wijst de weg... Een woord, een vraag of een formulier geeft aanleiding tot een ontroerend of hilarisch verhaal uit het leven van mensen, wezens van vlees en bloed van overal en alle tijden. Een terugkeer naar de roots is essentieel om de huidige werkelijkheid te kunnen vatten.

 

 

Credits

Deelnemers:
Abdelfattah Oidi (Marokko), Anastasia Galvita (Rusland), Angelina Balkaen (Oekraine), Benedicto González Arévalo (Chili), Gladys Ongeri (Kenya), Harold Daniels (Ghana), Hermine Araqelyan (Armenië), Jeverton Ledo (Brazilië), John Lester Aguila (Filipijnen), Joy Llano (Filipijnen), Mohamed Shahada (Syrië), Nadya Kamil (Marokko), Owen McEldowney (Ierland), Sinan Azzouz (Syrië), Qianjing Cui (China).

 

Artistiek team:
Regie: Sophie Cocheteux-Depraeter
Dramaturgie: Barbara Van Praet
Muziek en geluid: Jean-Pierre Bouchard-Rees en Robert Leiner
Kostuums: Naiara Beistegui Idigoras
Licht: Anthony Vermeulen
Decor: Nic Geeraert
Fotografie: Gaël Maleux


vzw Celestial Mekaniks in coproductie met:
CVO Gent, Bij ‘De Vieze Gasten, Minardschouwburg.

Met de steun van:
Stad Gent en Stad Waregem (Internationale Samenwerking)

Sponsors:

Gaël Maleux Photography
Coppenolle drukkerij & print
Zeven Vrije Dagen
Denys
Alex Andreev

Met dit project willen we aan migranten een ludieke kans bieden om hun Nederlands te verbeteren en zich artistiek en sociaal te ontplooien. Het brengt mensen samen en opent voor iedereen de deuren van de theaters in de stad.
Bezoek onze website : http://celestialmekaniks.com/

 

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring