Beklijvende moedermonoloog

Misschien Marieke

Lieve Blancquaert & Greet Jacobs
20 mei
20:15
  • ma 20 mei
    20:15
    Schouwburgzaal (ongenummerd)
    uitverkocht

Met de monoloog ‘Misschien Marieke’ stappen we in het hoofd en de wereld van een pas bevallen jonge vrouw, die op het punt staat de allerbelangrijkste beslissing in haar leven te nemen.

 

Lieve Blancquaert ging voor TAZ#2017 in gesprek met Oostendse moeders die in kwetsbare omstandigheden leven. Op basis van hun verhalen schreef ze samen met theatermaakster Greet Jacobs de tekst voor ‘Misschien Marieke’. Het resultaat is een beklijvende voorstelling over hoe het is om een kind te krijgen in een wereld die tegen jouw richting in lijkt te draaien.

 

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk, Rhizo & Kunstencentrum BUDA i.k.v. Caring = sharing.

‘Misschien Marieke’ is een nieuwe moeder en kind: met beide voeten in de volkse klei van de Gentse school, maar ook zo documentair gevoed dat alle clichés over armoede overspeeld worden voor diep begrip. […] Er zijn voor minder stukken uitgeroepen tot machtige tragedies. Deze verdient een speelreeks tot ver voorbij de verkiezingen
Wouter Hillaert – De Standaard
Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring