Ghost Writer and the Broken Hand Break

Miet Warlop
15 jun
21:45

Een handrem die niet langer functioneert kan een klassiek motief zijn voor nachtmerries – de controle verliezen, niet meer kunnen stoppen, op een ramp afstevenen. Anderzijds kan het ook betekenen: zich vrij voelen, zonder remmingen vooruitsnellen. Maar is beweging altijd een beweging voorwaarts? Bewegen in cirkels betekent dat het einde het begin is, het begin van het einde.
 

In Ghost Writer biedt ze een moderne en Westerse versie van het Soefi-wervelen dat we associëren met de derwisjen. Drie performers draaien een uur lang op het podium. Bij Soefi-ceremonies wordt deze beweging uitgevoerd om een staat van religieuze extase te bereiken. In Ghost Writer wordt dit een experiment van waarneming, een gevoel van duizeligheid, maar ook een bespiegeling op wat de geesten zijn van onze tijd. De voorstelling is een mengeling van wervelende dans, voordracht en concert. Het is een experiment op de fijne scheidslijn tussen jezelf in de hand hebben en de controle verliezen. Hoe kunnen we evenwicht vinden tussen zelfbeheersing en devotie? Wie zijn de geesten die de verhalen van ons leven schrijven? In samenwerking met auteur en curator Raimundas Malasauskas tracht Miet Warlop een levensbelangrijke vraag te beantwoorden over hoe we het NU steeds opnieuw moeten benaderen, totdat we een moment hebben gevonden om het te onthouden.

 

Double bill met The Sea Within van Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe in Schouwburg! Heb je reeds een ticket voor 'The Sea Within' dan kan je een ticket voor deze voorstelling reserveren aan een voordelig tarief van € 7,00. Je reserveert dit ticket telefonisch via 056/ 23 98 55.

Party met DJ Maarten Van Cauwenberghe

Credits

Concept: Miet Warlop. Muziek en performance: Pieter De Meester, Wietse Tanghe, Joppe Tanghe, Miet Warlop.  Songtekst: Raimundas Malasauskas, Miet Warlop, Pieter De Meester. Techniek en productie: Niels Antonissen, Mathias Batsleer, Seppe Cosyns. Geluidsingenieur: Bart Van Hoydonck. Lichtontwerp: Henri Emmanuel Doublier. Kostuums: Karolien Nuyttens. 


Een productie van: Miet Warlop /Irene Wool vzw & NTGent.
In coproductie met: Kunstencentrum Vooruit Gent, HAU Hebbel am Ufer - Berlin (DE) .
Met dank aan: Carl Gydé, Jérôme Dupraz, Ian Gyselinck, Michiel Goedertier (LaRoy NV), Janis Van Heesbeke (ongezien), Maarten Van Cauwenberghe, Brahim Benhaddou (@coachedbybrahim). 
Met de steun van: Vlaamse Overheid, Stad Gent, Actoral. 17 Marseille (FR)

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring