Wat doet jongdementie met een mens?

De Loteling

Het Bataljong
27 sep ’19
-
29 sep ’19

- “Dat kan niet, ik ben net 50 geworden.”
- “Beenmerg liegt niet, mevrouw.”


En dan?

De stilte.
De twijfel.
De strijd.
Tegen het Grote Verval.
Tegen de Mist.
Tegen wie je wordt.
24/24, 7/7.

En toch.


Dement worden op je vijftigste, wat doet dat met een mens? Het is een vraag die de theatermakers van Het Bataljong niet losliet. Het collectief uit Kortrijk ging een jaar lang op stap met enkele mensen met jongdementie, hun partners en de buddy’s van VZW Het Ventiel.

Hoe neem je afscheid van wie je was? Hoe leer je je nieuwe zelf omarmen, goed wetende dat die morgen misschien opnieuw kan vertrekken? En wat blijft over? De zoektocht naar antwoorden die niet bestaan leidde de theatermakers van eenzame huiskamers en werkplekken vol frustraties, langs bange wachtkamers in ziekenhuizen, naar bruisende workshops en eindigt voorlopig in 'De Loteling', een voorstelling waar mensen met jongdementie zelf het voortouw nemen.

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

I.h.k.v. ZieDieMens, een projectweek rond Dementie.

Onderdeel van:
ZieDieMens
Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring