Lezing/debat/gesprek rond (jong)dementie

Xavier Taveirne in gesprek

Xavier Taveirne
29 sep ’19
14:00
  • zo 29 sep ’19
    14:00
    Concertstudio

“U hebt een vorm van dementie.” Het is een zin die om de vier seconden in één of ander dokterskabinet, ergens ter wereld wordt uitgesproken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is deze ziekte dan ook de absolute medische prioriteit van deze tijd. 1 op 5 krijgt vroeg of laat de diagnose. Maar is onze samenleving wel klaar voor de grootste medische uitdaging van het moment?


VRT-journalist Xavier Taveirne gaat erover in gesprek met Warre Borgmans (acteur), John Crombez (voorzitter SP.A), Vincent Van Quickenborne (burgemeester van Kortrijk), Jurn Verschraegen (directeur Expertisecentrum Dementie Vlaanderen), Mathieu Vandenbulcke (hoogleraar neurowetenschappen KU Leuven) en Gudrun Callewaert (VZW Het Ventiel).

Nadien kan u in de foyer terecht voor taart en koffie.
Om 16h is er in de grote zaal de theatervoorstelling over jongdementie “De Loteling”. Tickets & info 


Een organisatie van Het Bataljong & Het Ventiel i.s.m. Schouwburg Kortrijk i.h.k.v. ZieDieMens, een projectweek rond Dementie.

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Koffie & taart na de voorstelling


I.h.k.v. ZieDieMens, een projectweek rond Dementie.

Onderdeel van:
ZieDieMens
Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring