Zeven krachtige dansers brengen een straf ecologie verhaal

Frozen Songs

Company Zero Visibility
23 okt ’19
20:15

Toen in 2008 de Wereldzadenbank werd opgericht, werd een oude droom van de VN werkelijkheid. De opslagplaats voor plantenzaden van over de hele wereld bevindt zich in de permafrost, diep in de mondiale zaadkelder op Spitsbergen, in het donker en de kou ver weg van oorlog en conflict. Wat daar bewaard wordt, kan op één dag de wereld redden. De bron van leven en een nieuw begin. Hier slaat de wereld zijn toekomst op.


Dit scenario vormt de achtergrond van ‘Frozen Songs’. Choreografe Ina Christel Johannessen brengt met 7 prachtige dansers een unieke en krachtige lichamelijkheid, gecombineerd met poëtische en theatrale elementen. Gecombineerd met een prachtige scenorgrafie, multimedia, een indrukwekkend lichtontwerp wordt dit een buitengewone danservaring. Voor de bijzondere soundscape ging het Noors gezelschap aan de slag met het Vlaamse Stray Dogs.

‘Frozen Songs’ is een ode aan dat leven en ontvouwt zich op scène met de kracht van een plant die geleidelijk tot wasdom komt.

Het Noorse gezelschap Zero Visibility Corp. brak in 2003 internationaal door met de productie It’s only a rehearsal. Sindsdien toeren ze de hele wereld rond en slagen ze erin het publiek in vervoering te brengen met haar geëngageerd en poëtisch werk.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. CC De Brouckère Torhout i.h.k.v. Bij de Buren.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Inleiding om 19:30 in Arenatheater

Onderdeel van:
Must see

Credits

Choreografie: Ina Christel Johannessen. Dansers: Line Tørmoen, Pia Elton Hammer, Ole Kristian Tangen, Valtteri Raekallio, Daniel Whiley, Fan Luo & Anton Borgström. Multimedia: Feng Jiangzhou and Zhang Lin & Sifenlv New Media. Muziek: Frederik Meulyzer and Koenraad Ecker & Stray Dogs. Scenografie: Kristin Torp & Graa Hverdag AS. Kostuumontwerp: Kathrine Tolo & Norsk Kunststoff AS. Lichtontwerp: Nico Benz.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring