Dé cruciale Mahler-symfonie

Mahler 7

Orchestre National de Lille
25 okt ’19
20:15

Dit is een cruciaal Mahler-werk. De grootsheid van het orkest wordt uitgedaagd om te spelen met verschillende klankkleuren en 'andere' instrumenten. Gitaar, mandoline, hoorns & ... koebellen zijn prominent aanwezig.  Bepaalde muziekhistorici horen in deze symfonie zelfs de moeilijke huwelijksrelatie tussen Mahler en zijn vrouw Alma.

Kortom veel muzikale en psychologische elementen waarmee dirigent Alexander Bloch de strijd aangaat. Kom en ontdek deze indrukwekkende symfonie in al zijn grootsheid. 

Afbeeldingsresultaat voor orchestre nationale de Lille

Het is de meest mysterieuze symfonie van Mahler en voor velen ook de meest aantrekkelijke. Gecreëerd in Praag in 1908, volgt Symfonie n°7 een subtiele weg naar het licht in vijf symmetrische delen.

Vibrerend hart van het werk, de twee ‘nachtmusik’ (die aan de symfonie de bijnaam ‘Lied van de nacht’ geven) openen respectievelijk een spannende scène en een sublieme conversatie tussen een gitaar en een mandoline.

Mahler's partituur is verbazend modern. Met onuitgegeven klankkleuren schildert hij contrastrijke taferelen. De finale is stormachtig en laat een gigantische beiaard van .... koebellen horen.
 

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Wilde Westen vzw.

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring