Dubbel dansgenot

Thinking Dance & I Still Remain

Double Bill / Passerelle: Peter Savel & Judith Clijsters
7 nov ’19
-
9 nov ’19

Peter Savel met 'Thinking dance'

‘Thinking dance’ wordt een onderzoek, een zoektocht doorheen onze geest. Kunnen we onze innelijke gedachtengang omzetten in beweging en dans?

Peter Savel is geboren in Slovakije. Hij studeerde er danspedagogie en trok daarna naar P.A.R.T.S, de dansschool van de Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. In 2010 studeerde hij af en ging hij les geven, eigen voorstellingen maken en dansen voor andere choreografen. Door zijn achtergrond als dansdocent besteedt Savel veel aandacht aan het proces bij de totstandwording van zijn voorstellingen en de samenwerking met zijn dansers.
Peter maakte voor Passerelle al eerder het succesvolle ‘Fairy Queens’.

Judith Clijsters met 'I Still Remain'

‘I Still Remain’ lonkt naar synchroniciteit tussen dans en geluid. De kracht van verbinding als lijm van ondersteuning en connectie in de interactie tussen geluid en beweging. Wie drijft wie? Wat blijft, wat blijft achter?
 

Judith Clijsters studeerde af aan the Northern School of Contemporary Dance in Leeds waarna ze een jaar met Verve Dance Company (PGD) internationaal toerde. Vervolgens danste ze voor het Engelse repertoire gezelschap Phoenix Dance Theatre en werkte ze samen met o.a. de choreografen Aletta Collins, Douglas Thorpe en Isira Makuloluwe. Ze tourt door Belgie en Nederland met eigen werk, o.a. ‘Bored To Death’, ‘Same Self Defined’, ‘28 years later’. Haar werk zoekt contrast op in hoe we ons verhouden tot onszelf en elkaar. Kracht en energie is absoluut onmisbaar in haar bewegingstaal, maar ook zachtheid en harmonie. Ze nodigt haar publiek op een fijnzinnige manier uit tot zelfreflectie met genoeg lucht om ook weer te relativeren. Hierachter zit de drijfveer om onszelf aan te moedigen te durven zijn wie we zijn. Naast het podiumgebeuren begeleidt Judith jongeren en volwassenen in creatieve dansprojecten. Judith maakte voor Passerelle al eerder de fysieke voorstelling 'Holding Space'.

Een organisatie van Passerelle vzw m.m.v. Schouwburg Kortrijk.

Er is geen vroegboekkorting mogelijk op deze voorstelling.  

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Credits

Thinking dance – Peter Savel
Dans & creatie: Marie Buysschaert, Celien Mertens & Viktor Skatchkoff. Concept & creatie: Peter Savel.

I Still Remain – Judith Clijsters
Concept & creatie: Judith Clijsters. Muziek & creatie: Patrick Housen. Dans & creatie: Benjamin Muller, Femke Legein, Gwen Kiggen, Joke Swennen & Eva-Luna Geebelen.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring