Laat je verleiden

Rijgen

NT Gent / Sarah Moeremans
9 nov ’19
20:15

Smeuïge popsongs, chatrooms voor zoöfielen en bekende erotische teksten toveren ongetwijfeld een blos op je wangen!

In ‘Rijgen’, gebaseerd op de befaamde klassieker over liefde en sexualiteit van Arthur Schnitzler, verleiden performers en mogelijks een dier elkaar op het toneel. Ze bekennen obscene verhalen. Ze fantaseren allerlei tragikomische liefdessituaties: vastgebonden (om eens iets nieuws te proberen), éénzaam surfend naar pornosites, in een orgie (met het publiek). Ze proberen voetfetisjisme uit of worden in verlegenheid gebracht door ongewenste intimiteiten.
 

De hitte van het toneellicht, de tastbaarheid van het decor en de acteurs maakt de voorstelling tactiel en sensueel. Citaten uit smeuïge popsongs, chatrooms voor zoöfielen en erotiserende teksten van Roland Barthes, Alain Badiou, Srećko Horvat, Julia Kristeva en Luce Irigaray hitsen het publiek op en toveren een blos op je wangen.
 

Regisseur Sarah Moeremans studeerde beeldende kunst, acteren, regie en filosofie. Ze maakte furore met haar gezelschap Moeremans&sons en ontwikkelde voorstellingen bij gezelschappen als Orkater, NNT en Tg Oostpool. Haar werk wordt gekenmerkt door een sterke acteursregie, een liefde voor hedendaagse teksten, een combinatie van maatschappelijk engagement en gevoel voor ironie.
Joachim Robbrecht is schrijvend regisseur en belicht in zijn werk de donkere hoeken van de Nederlandse cultuur en Europese geschiedenis op satirische wijze. Oorlog, liefde, kolonialisme en migratie zijn belangrijk thema’s in zijn werk. Met Sarah werkt hij samen sinds ze samen regie studeerden in Amsterdam. In plaats van de klassiekers uit ons Westers cultureel archief slechts te herinterpreteren, breken ze die open en herschrijven ze vanuit een hedendaags perspectief.
 

Een organisatie van CC Guldenberg Wevelgem m.m.v. Schouwburg Kortrijk i.h.k.v. Bij de Buren.

Credits

Concept: Joachim Robbrecht & Sarah Moeremans. Regie: Sarah Moeremans. Tekst:
Joachim Robbrecht. Decor- & kostuumontwerp: Dorothee Curio. Spel: Ariane Van Vliet, Peter Seynaeve & Louis van der Waal. Productie: NTGent.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring