Wanneer het voorleesboek tot leven komt

Au loin (3+)

Plastique Palace Théâtre
17 nov ’19

 Poëtisch en intiem. Wonderbaarlijk mooi.

Een opengeslagen boek op een verlaten bureau. Plots beweegt er iets… Odysseus, de koning van de mythes, richt zich op van de bladzijden, slaat het stof van zijn kleren en komt tot leven. Het begin van een onvergetelijk avontuur over vrijheid, geluk en plezier.
 

Deze eerste creatie van het Brusselse gezelschap Plastique Palace Théâtre is geïnspireerd op het Griekse epos ‘Odyssee’ van Homerus. Het verhaal over de held Odysseus komt letterlijke en figuurlijk tot leven uit pagina’s, boeken en een papieren koning neemt ons mee op zijn avontuurlijke zwerftocht.
 

‘Au loin’ kreeg van de provincie Luik de prijs voor beste voorstelling van een jong gezelschap tijdens ‘Rencontres jeune public’ in Huy in 2014.
 

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.h.k.v. Kunstendag voor Kinderen.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee.

Workshop met Majella Hugelier aansluitend op de voorstelling

Plastique Palace Théâtre crée la surprise aux Rencontres jeune public de Huy

La Libre Belgique, 2014

Credits

Concept & spel: Blaise Ludik. Concept, regie & scenografie: Judith Spronck. Klank: Sébastien Courtoy. Licht: Perrine Vanderhaeghen & Eric Vanden Dunghen. Kostuums: Gaelle Fierens. Decor: Guy Carbonnelle & Manuel Bernard. Met de steun van: Fédération Wallonie-Bruxelles,  d’Hypothésarts, de la Fabrique de Théâtre, de la Roseraie, du Théâtre de la Galafronie & Centre Culturel de Schaerbeek.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring