Performers en amateurs openen Next 2019 al dansend

Multitud

Tamara Cubas (UY)
14 nov ’19
20:15

OPENINGSVOORSTELLING NEXT 2019

'Multitud' analyseert de sociale toestand van hedendaagse mensen, de notie van heterogeniteit van het collectief, het idee van 'anders zijn', de openbare ruimte, interpersoonlijke relaties en de mogelijkheid om afwijkende meningen te hebben en te delen met elkaar.

'Multitud' onderzoekt tegelijk de krachten die in het lichaam liggen, het vermogen om invloed te hebben op en beïnvloed te worden door de ander. Het probeert bloot te leggen wat er kan ontstaan tussen menselijke lichamen. Multitud verwijst naar de filosofische theorieën van Spinoza, naar zijn opvattingen over de menigte, hoe de ontmoeting met 'de ander' goed of fout kan zijn en invloed heeft op de ander.
 

Het stuk brengt niet minder dan zestig kunstenaars en amateurs van verschillende leeftijden, culturele en artistieke achtergronden in beweging vanuit verschillende artistieke genres, zoals dans, theater, circus en literatuur.


Tamara Cubas (‘72)
woont en werkt in haar thuisland Uruguay. Cubas is van vele markten thuis en dat voel je in haar werk. Zo studeerde ze Beeldende Kunsten, Kunst en Technologie en hedendaagse dans, in Uruguay, in Utrecht en in Montevideo. aan de Universiteit van de Republiek Uruguay en een master in Kunst en Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht behaald.

TAMARA CUBAS ZOEKT 60 DEELNEMERS!
Zelf deelnemen? Meer info
hier.

Onderdeel van:
NEXTfestival

Credits

Choreografie: Tamara Cubas. Performers: Natalia Viroga, Javier Olivera, Santiago Turenne, Maite Santibañez, Sergio Muñóz & Carlos Borthagaray. Décor & lichtontwerp: Leticia Skrycky y Santiago Tricot. Muziek: Ezequiel Rivero. Productie: Perro Rabioso. Ondersteund door: Programa Próximo Futuro. Fundación Gulbenkian, Lisboa, Portugal, Programa de fortalecimiento de las Artes Escénicas, IMM 2014. Casamario.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring