di 10 dec ’19 19:30
Een dansante reis door de tijd

Lezing Dansgeschiedenis

Tom De Moor
10 dec ’19
19:30

Dansambassadeur Tom De Moor neemt je mee op een reis terug in de tijd naar klassieke dans en de invloed ervan op de hedendaagse dans.

Michiel Vandevelde neemt in zijn ‘Ends of Worlds’ (te zien op dinsdag 17.12 in de Schouwburg) een kijkje in de boeiende geschiedenis van de westerse moderne en hedendaagse dans. Aan de hand van de choreografie van een aantal sleutelfiguren als Isadora Duncan en Anna Halprin, probeert hij het verleden te coderen om mee te nemen naar het heden en de toekomst.
 

Om deze coryfeeën binnen de danswereld beter te kunnen kaderen in tijd en ruimte, en tegenover andere belangrijke gekende en misschien minder gekende figuren in de dansgeschiedenis organiseert Schouwburg Kortrijk een lezing over de dansgeschiedenis.
 

We reizen in de tijd naar klassieke dans en de invloed daarvan op de hedendaagse dans. Op een toegankelijke manier zal dansambassadeur en inleider Tom De Moor, ons gidsen langs de groten in de danswereld als Maurice Béjart, William Forsythe, Trisha Brown, Lucinda Childs, Pina Bauch,… tot Anne Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybus, Jan Fabre en recentere choreografen als Jan Martens, Lisbeth Gruwez,…

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Duur: 2 uur (inclusief pauze)

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring