Kurt Van der Elst
wo 11 dec ’19 19:30
Een nieuwe generatie in het conservatieve New York van de jaren tachtig

Angels in America

Olympique Dramatique
11 dec ’19
19:30

Amerika midden jaren 80. Het Reagan-tijdperk. Conservatief, rechts en luid. De politiek is hard en koud als nooit voorheen. Aids is een nieuwe ziekte die in New York voornamelijk de homogemeenschap onverwacht snel en meedogenloos hard treft. Hier begint het verhaal van Angels in America van Tony Kushner. Het stuk is sinds zijn creatie in 1991 uitgegroeid tot een graag gespeelde topper waar nu ook Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal de tanden in zetten, samen met een prachtcast.
 

Angels in America is een caleidoscopisch verhaal en een complex portret van een strijdvaardige generatie die opstaat tegen de tijdsgeest: de ravage die aids aanricht sterkt de ultra-conservatieve krachten in hun strijd tegen de vrije liefde; tegelijk wordt de ziekte als een op te lossen probleem genegeerd. In dit meedogenloze klimaat volgen we meer dan 30 personages, gespeeld door acht acteurs, van reisagenten en advocaten, verplegers en dragqueens tot goddelijke interventies en religieuze minderheden, met ontluisterende scènes over macht en hypocrisie, hilarische verschijningen, en intieme dialogen over de angst voor dood en aftakeling. Maar er is ook hoop: nieuwe tijden rijzen aan de horizon. Het millennium nadert...

Het regent sterren in de perscommentaren over de voorstelling 'Angels in America':

* "Angels in America is een echt ­ensemblestuk, waarin de acteurs volop schitteren. Dit is uitgepuurd, genereus en vindingrijk publieks­toneel voor de grote zaal."
(Filip Tielens in De Standaard , 9 november 2019 ★★★★)

* "Een topproductie van internationaal niveau levert Olympique Dramatique af in het Toneelhuis met 'Angels in America' in een regie van Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal."
(Bert Hertogs in Concertnews , 9 november 2019 ★★★★★)

* "Tijmen Govaerts - in zijn eerste theaterrol! - bloeide open op de planken in interactie met Peter Van den Begin, die heerlijk mocht schmieren als pitbull Cohn. Daartussen laveerde de zwarte danser Darryl E. Woods die onder meer als dragqueen een ander licht op de zaak wierp, net als Evelien Bosmans dat als engel deed."
(Ilse Dewever in Gazet van Antwerpen 9 november 2019 ★★★★)

* "Dit is een lange bewerking (vier uur), maar wel één die de juiste snaren raakt. Door het bijzondere decor (een kruis dat dwars over de tribune loopt), de elegantie van Woods, de uitmuntend neergezette verscheurdheid van De Wolf, en door Van den Begin, die al zo vaak de klootzak heeft gespeeld dat de rol van Cohn hem past als een tweede huid."
(Magali Degrande in Het Nieuwsblad 9 november 2019 ★★★★)

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Inleiding om 19:00 in Arenatheater

Duur: 4 uur (2 uur - pauze - 1,5 uur)

Onderdeel van:
Must see

'Angels in America' is voor ons een ode aan het vermogen van de mens om te transformeren, om zich aan te passen en te overleven. Maar het is ook een uiting van hoop dat een samenleving kan bijdraaien en evolueren, als een tanker die - krakend weliswaar - van koers kan veranderen. Maar bovenal blijft 'Angels in America' een pleidooi voor de kracht en de troost die de liefde in zich draagt.

Tom Dewispelaere & Stijn Van Opstal
Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring