Kathleen Michiels
za 14 dec ’19 19:00
Een flatgebouw als reuzegrote poppenkast

Stuck (6+)

Laika i.s.m. Villanella
14 dec ’19
19:00

‘Stuck’ is een tragikomische voorstelling voor jong en oud, die de mens met een flinke dosis mededogen op de korrel neemt.

Stel.
Je kijkt dwars door de gevel van een flatgebouw.
Je kan de bewoners stiekem begluren.
Je ziet hoe ze leven.
Naast elkaar, gescheiden door dunne muren.
Met elkaar, want de muren hebben oren. En ogen. En een neus misschien.
Elke bewoner heeft zijn gewoontes en rituelen.
Elke flat heeft zijn beperkingen en ongemakken – te smal, te laag, te scheef.
 

En dan gebeurt er iets. Iets dat het dagdagelijkse doen en laten verstoort.
Iets dat de bewoners noopt tot actie en samenwerking.
Alle deuren gaan open..


‘Stuck’ toont een dwarsdoorsnede van een mini-samenleving. Net als ‘Nipt’, gecreëerd door dezelfde makers onder de vleugels van Laika, is dit een woordeloze voorstelling. Beeld en geluid roepen een hele wereld op. Iedere ruimte en elke bewoner heeft zijn eigen klank. Geluiden van rinkelend vaatwerk vermengen zich met pruttelende koffiemachines, hongerige huisdieren, lekkende kranen en schurende scharnieren...
Samen vormen ze een symfonie. Of is het een kakofonie?


‘Stuck’ is een tragikomische voorstelling voor jong en oud, die de mens met een flinke dosis mededogen op de korrel neemt – met een knipoog naar George Perecs roman ‘Het leven een gebruiksaanwijzing’.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Credits

Concept: Judith de Joode & Rutger Remkes. Van & met: Judith de Joode, Rutger Remkes & Vanja Rukavina. Eindregie: Suze Milius. Geluidsontwerp: Adriaan Van de Velde. Dramaturgie: Mieke Versyp. Scenografie: Stefan Jakiela. Kostuums: Johanna Trudzinski.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring