De perfecte cohesie tussen muziek en een theatraal gedicht

De Wereld Redden

LAZARUS
19 dec ’19
20:15

‘De wereld redden’, een verhaal over grote ambities en pietluttige twijfels, over de noodzaak van kunst, over de gekmakende logica van M.C. Escher, over Brussel en over een soort van zelfmoord.

Twee broers op de scène, beiden performer van beroep, de ene acteur, de andere muzikant.
Een gedeeld verleden en een verhaal dat hen bindt: dat van hun oudere broer. Hij werd al jaren dood gewaand – er was een afscheidsbrief – tot plots, in een kunsttijdschrift, een artikel van zijn hand opduikt onder de titel De wereld redden.

'De wereld redden' vertelt over een crisisweek in het leven van een jonge vader die geprangd zit tussen zijn verantwoordelijkheid en het verlangen naar ontsnapping. Oorzaak en gevolg van de crisis zijn op den duur nauwelijks nog van elkaar te onderscheiden, zeker wanneer er dingen gebeuren die fysiek onmogelijk zijn. De paradox van het leven: lichaam of geest? Te weinig slaap of te veel cafeïne? Realiteit of fictie? … Een filmische vertelling over gradaties van zelfmoord, over de gekmakende logica van MC Escher en over leven in Brussel met uitzicht op de werkelijkheid.

De pers over 'De wereld redden':

'Eén van de strafste en meest intelligente monologen die we dit jaar op de planken zagen.' 
(Bert Hertogs, Concertnews ****)

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Inleiding om 19:30 in Arenatheater

Onderdeel van:
Selecteer vier

Dit is écht knap theater.’ (…) ‘IJlen met de kraan open.

Magali Degrande - Het Nieuwsblad ★★★★

Credits

Tekst & spel: Pieter Genard (LAZARUS). Muziek: Johannes Genard (School is Cool). Kostuum: Karen De Wolf. Tekstadvies: Jan Devos, Stijn Devillé & Els Theunis. Een productie van ARSENAAL/LAZARUS.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring