vr 20 dec ’19 19:00
Een magische klassieker voor het hele gezin

De Notenkraker

Nationale Ballet & Orkest Odessa (UA)
20 dec ’19
19:00
  • vr 20 dec ’19
    19:00
    Schouwburgzaal

De laatste kaarten kan je enkel telefonisch reserveren via 056 23 98 55.

 Het Odessa City Theatre, opgericht in 1810 en later hernoemd naar Nationale Ballet Theater van Odessa, is één van de oudste opera- en ballethuizen van Europa. Grote musici als Tsjaikovski, Rimski-Korsakov, Caruso, Rachmaninov, Casals en Ysaÿe traden er op.


Het balletgezelschap en -orkest specialiseren zich al meer dan twee eeuwen in de realisatie van spectaculaire klassieke ballet- en operavoorstellingen van internationale klasse. Techniek, kostuums, muziekuitvoering, decors én ontroering zijn van een zeldzaam hoog niveau en garanderen prachtige voorstellingen voor een publiek van alle leeftijden.


Voor Schouwburg Kortrijk brengt het Nationale Ballet Odessa speciaal voor Kerst ‘De notenkraker’, hét magische sprookjesballet voor alle leeftijden en dé kerstklassieker voor de hele familie in een klassieke uitvoering in twee akten, zoals het in 1892 geschreven is. In een bezetting van 110 medewerkers, waaronder een enorm live orkest. Vanzelfsprekend op de muziek van Tsjaikovski.


Een absolute aanrader voor jong en oud!

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Credits

Naar het ballet in twee akten uit 1892 op muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski / oorspronkelijke choreografie Marius Petipa & Lev Ivanov / libretto naar een sprookje van E.T.A. Hoffmann.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring