za 18 jan ’20 20:15
Verleidend, ludiek en zoals altijd fenomenaal

Devil's Fairground

The Tiger Lillies (GB)
18 jan ’20
20:15

Dit keer nemen de Tiger Lillies je mee naar 'Devil's Fairground' waar verleiding en zonde wachten. Je loopt tegen de duistere kanten van het leven aan - prostitutie, verslaving, geweld, wanhoop - maar je kunt je altijd warmen aan in whisky gedrenkte humor en scherpe ironie.

The Tiger Lillies bestaan 30 jaar. Naar aanleiding van die verjaardag brachten “The Godfathers van het alternatieve cabaret” een nieuwe plaat uit, die ze komen voorstellen in Kortrijk!
 

De wereld van The Tiger Lillies is donker, eigenaardig en gevarieerd, met momenten van diepe droefheid, wrede zwarte humor en immense schoonheid. In deze nieuwe show neemt de band je mee op een reis naar de Devil's Fairground waar verleiding en zonde wachten - zal je overleven om hun verhaal verder te vertellen of word je verleid door de Golem?
 

The Tiger Lillies, opgericht in 1989, blijven een van de meest unieke, provocerende en genre-tartende bands die je kon tegenkomen. De muziek die ze maken is een mix van vooroorlogs Berlijnse cabaret, anarchistische opera en zigeunermuziek, waar de stemmen van Bertolt Brecht en Jacques Brel in doorschemeren.
 

De songs van de band beslaan alle duistere aspecten van het leven, van prostitutie en drugsverslaving tot geweld en wanhoop, altijd doordrenkt met een vleugje verwrongen humor en scherpe ironie.
 

The Tiger Lillies speelden tal van shows over de hele wereld, werkten samen met kunstenaars van alle disciplines: van circusartiesten tot Shakespeare-acteurs, experimentele dansers tot avant-garde fotografen en burleske poppenspelers tot klassieke muziekensembles. Ze wonnen een Olivier-prijs voor hun hit West End musical Shockheaded Peter (waaraan ze mee schreven en de hoofdrol speelden).

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Onderdeel van:
Take a risk

This delicious dark cabaret is Kurt Weill as scripted by Aleister Crowley, and the execution is impeccable throughout. Phenomenal.

★★★★★ The Guardian
Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring